Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Livet efter studierna

Tidigare Lundastudenter berättar om sitt yrke
Vad händer efter examen? Här får du möta några av våra alumner. Alumner är tidigare studenter som lämnat studierna bakom sig och tagit klivet in på arbetsmarknaden.

Gå direkt till intervjuer med alumner från...

Ekonomihögskolan

Mattias Pettersson, Business Development Manager 

Mattias

Efter utbyte på University Of California fick Mattias Pettersson en praktikplats på CupoNation. Idag jobbar han som Business Development Manager på samma företag.

Läs mer om Mattias

 

Jonas Wendt, konsult

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.

Jonas Wendt engagerade sig i studentlivet när han pluggade. Han var såväl novischansvarig som kårordförande för Lundaekonomerna – erfarenheter som han tagit med sig in i yrkeslivet.

Läs mer om Jonas

 

Filip Syta, Growth Manager och författare

Filip Syta, alumn som idag arbetar som growth manager och författarePraktik på Handelskommaren i San Diego ledde till jobb på på Googles Europakontor i Dublin – men det jobbet hoppade Filip Syta av för att skriva en bok. Han jobbar nu med marknadsföring och affärsutveckling på tidningstjänsten Ztory.

Läs mer om Filip

 

Victoria Stenman, country manager

Victoria Stenman tittar in i kameran och ler.

Victoria Stenman leder ett svenskt bolag både operativt och strategiskt. Hennes mål är att om fem år vara VD för ett större bolag. När hon sökte till universitetet visste hon att hon ville jobba med försäljning och marknadsföring.

Läs mer om Victoria

 

Tatiana Pyshkina, sakkunnig finanscontroller

Bild på Tatiana

Tatiana har två masterexamina från Lunds universitet, i statsvetenskap och nationalekonomi. Här reflekterar hon över sina val av utbildningar och vad som ledde fram till hennes nuvarande jobb.

Läs mer om Tatiana

 

David Batra, komiker

Komikern David Batra står i en gul miljö och håller handen vid skjortkragen. Foto.

David Batra pluggade ekonomi och marknadsföring, och var utbytesstudent i Pennsylvania i USA, i ett år. I dag är han komiker, manusförfattare, skådespelare och föreläsare.

Läs mer om David

 

Humaniora

Pegah Afsharian, operativt ansvarig på Kompis Sverige

Alumnen Pegah står inomhus i en universitetsbyggnad och ler in i kameran.Pegah har läst mänskliga rättigheter. Hon har många bollar i luften och reser så fort hon får tillfälle. Pegah tycker om att se andra människor utvecklas och kämpar för en bättre värld.

Läs mer om Pegah
 

Linda de Maré, arkivarie

Bild på LindaLinda är arkivarien som trivs med att komma ut i verksamheterna och se hur de arbetar. Hon ser till att allmänna handlingar bevaras på rätt sätt ur ett förvaltningsrättsligt perspektiv.

Läs mer om Linda

 

Lotta Bonnevier, översättare

Lotta Bonnevier, alumn. Bild.

Lotta Bonnevier skräddarsydde sitt eget program. Franska var huvudämnet när hon plockade ihop sin examen med fristående kurser. Nu jobbar hon i Luxemburg som översättarassistent på EU-parlamentet. 

Läs mer om Lotta

Nina Björk, författare

Liten bild av Nina Björk. Foto: Cato Lein

Nina Björk är litteraturvetare och slog igenom 1996 med boken "Under det rosa täcket". Då hade hon flera års studier vid Lunds universitet bakom sig.

Läs mer om Nina


Kristina Kappelin, journalist

Kristina Kappelin. Foto: Casia Bromberg

Kristina Kappelin ville till Italien. Hon lockades av det vackra landet och det fina vädret. Nu har hon bott i där i många år och är känd som utrikeskorrespondent för SVT och fotbollskrönikör för Aftonbladet.

Läs mer om Kristina

 

Juridik

 

Konstnärliga utbildningar

Susanne Welcs, kantor

Susanne tittar in i kameran och ler.

Musik har alltid varit en stor del av Susanne Welcs liv och hon har hunnit med både musiklärarutbildningen och kantorsutbildningen. Hon tycker det är roligt att spela oväntade sånger i kyrkan.

Läs mer om Susanne

 

Lunds Tekniska Högskola, LTH

Beatrice Yang, civilingenjör

Beatrice har kostym på sig och ler in i kameran.

Beatrice Yang visste inte vad hon ville bli när hon sökte till universitetet. Hennes ambition var att arbeta med människor, för människor. Nu arbetar hon i Köpenhamn inom läkemedelsbranschen.

Läs mer om Beatrice

 

Sven Mattisson, uppfinnare och utvecklare

Sven Mattisson uppfann Bluetooth 1995. Han har alltid haft en passion för teknik och arbetar nu som senior expert i analog systemkonstruktion.

 

Läs mer om Sven

 

Johan Jönsson, universitetslektor

Bild på JohanJohan är universitetslektorn vid LTH som själv byggt huset han och hans familj bor i. Han poängterar vikten av praktisk erfarenhet, vid sidan av teorin du får vid universitetsstudier.
 

Läs mer om Johan

 

Gustav Fagerström, arkitekt

Porträttbild på Gustav Fagerström i svartvitt

Gustav Fagerström är Lundabon som valde utbildning utifrån vad som låg nära hemmet. Men i slutändan hamnade Gustav i USA där han i dag jobbar i gränslandet mellan arkitektur, teknik och datavetenskap.

Läs mer om Gustav

 

 

 

Medicin och vård

Cecilia Häggsgård, barnmorska

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.

Cecilia Häggsgård bytte helt bana efter tre år som ekonomistuderande. I dag är hon färdigutbildad barnmorska och kan inte tänka sig något roligare yrke.

Läs mer om Cecilia

 

Märta Leffler, läkare

Märta Efter att ha läst datalogi sökte Märta Leffler till läkarprogrammet och efter två terminer visste hon att hon hade hittat rätt. Hon känner att utbildningen och yrket är stimulerande och utmanande på alla möjliga plan: intellektuellt, socialt, praktiskt, filosofiskt, organisatoriskt. 

Läs mer om Märta

 

Lisa Andersson, röntgensjuksköterska

Lisa i solglasögon utomhus

Lisa Andersson jobbar på neuro-röntgenavdelningen vid Lunds universitetssjukhus. Här arbetar hon med allt från att ta bilder med magnetkamera till att operera ut blodproppar från kärl i patienters hjärna.

Läs mer om Lisa

 

Naturvetenskap

Sofia Lindholm, Environmental Coordinator

porträtt kvinnaSofia fick efter sin Filosofie masterexamen i Miljövetenskap med fördjupning i tillämpad klimatstrategi, jobb som Environmental Coordinator på företaget Tergent där hon ansvarar för företagets miljö- och hållbarhetsarbete.

Läs mer om Sofia

Gustav Johansson, miljökonsult

Gustav står utomhus i solskenet och ler in i kameran.Gustav tycker det är intressant att få grotta ner sig i långsiktiga uppdrag samtidigt som det är kul att snabbt sätta sig in i nya korta uppdrag.

Läs mer om Gustav


 

Erik Höjgård-Olsen, meteorolog och doktorand

Erik står nedanför Eiffeltornet i grönskan.Erik arbetar i Paris, där han studerar sambandet mellan vattenånga, moln, nederbörd och strålning i tropikerna utifrån satellitdata.

Läs mer om Erik

 

 

Samhällsvetenskap

Rola Khazaal, studiestödsutredare

Rola står inne på sitt kontor och ler in i kameran.Redan när Rola började studera visste hon att hon ville jobba inom det offentliga, med någon slags service. Hon ville hjälpa civilsamhället på något vis. Nu arbetar hon på CSN och har en fil.kand. i Rättssociologi och en fil.kand. i Statsvetenskap.

Läs mer om Rola

Natasha Wrang, projektledare

Natasha står utomhus på en gågata och ler in i kameran.Det är viktigt att vara varandras kollegor istället för konkurrenter, menar Natasha. Hon gick kandidatprogrammet Utvecklingsstudier och vill i framtiden arbeta med internationella frågor och människor med olika bakgrund.

Läs mer om Natasha

Pontus Lundgren, PR-konsult

Pontus Lundgren mini porträttPontus har en kandidatexamen i strategisk kommunikation och kom in på arbetsmarknaden efter praktik. Han jobbar nu som PR-konsult på Aspekta.

 

Läs mer om Pontus

Lilian Botvalde, kommunikatör

Lilian Botvalde, alumn Lunds universitet. Bild.Lilian Botvalde fick jobb på sin praktikplats som kommunikatör och jobbade deltid medan hon avslutade sina studier i strategisk kommunikation. Nu bor hon i Stockholm och är en fullfjädrad produktionsledare på Contentbyrån Sitrus.

Läs mer om Lilian

 

Erika Svensson, psykolog

erika svensson mini porträttPsykologprogrammet var en stor utmaning, men verkligen värt mödan. I dag har Erika ett varierat arbete med många kontakter inom skilda arbetsgrupper, fokus är på barn.

 

Läs mer om Erika

Katarina Berg, sortiments- och designchef

Bild på Katarina Berg, alumn från Lunds universitet.Katarina Berg jobbar som sortiments- och designchef på inrednings- och klädföretaget Indiska. Vägen dit gick via studier i Service Management vid Lunds universitet och jobb på leksaksföretaget Brio. 

Läs mer om Katarina

 

Oskar Junzell, ‎Food & Beverage Manager

Studentporträtt, liten version av bild, så kallad tumnagel.

Oskar Junzell flyttade till Skåne för att hans utbildning inom Service Management bara fanns på en plats i landet – Helsingborg. Som student trivdes han hur bra som helst och talar gärna gott om sin dåvarande hemort.

Läs mer om Oskar

 

Teologi

Elise Bertilsson, präst

Elise Bertilsson, liten bild. Foto.Elise tycker om att fira gudstjänst ofta, träffa människor och att tänka strategiskt. I rollen som adjunkt ligger hon alltid ett steg före och planerar, och ett steg bakom och ser till att allt flyter på.

Läs mer om Elises vardag som präst

Sidansvarig:

Gå med i alumnnätverket

Alumnnätverket är ett professionellt och socialt nätverk för alla som har läst vid Lunds universitet. Genom nätverket kan du lättare behålla dina kontakter från studietiden och utveckla nya. Över 30 000 tidigare studenter har gått med i nätverket – gör det du med!

Mer om alumnnätverket

Registrera dig som alumn

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen