Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studenthälsan

Vi kan ge dig stöd och hjälp när du mår dåligt
Studenthälsan är inriktad på problem som tillhör studentlivet. Har du problem med exempelvis stress, prestations- eller tentaångest, rädsla att tala inför andra, prokrastinering, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil har du kommit rätt.

Studenthälsan erbjuder kurser och föreläsningar i olika ämnen varje termin, men även individuella samtal relaterat till din studiesituation samt internetbaserad behandling. Vi ger information, stöd, råd och behandling för att hjälpa dig till förändring. Vår ambition är att hjälpa dig att hitta rätt hjälp, även om den som finns på Studenthälsan inte räcker till.

På mottagningen finns olika yrkeskategorier, alla med inriktning att hjälpa studenten i studierelaterade frågor. Vi som arbetar på Studenthälsan har tystnadsplikt och vi är skyldiga enligt lag att föra journal.

Kurser och föreläsningar

Studenthälsans kurser och föreläsningar tar upp olika angelägna fokus ur studentlivsperspektiv och ger deltagarna möjlighet att träffa andra med liknande problem och erfarenheter. 

Kurser och föreläsningar

Enskilt samtal

Vi på Studenthälsan fokuserar mycket av vårt arbete gentemot din studiesituation och arbetar vanligen med kortare insatser, oftast max fem samtal. Första steget i din kontakt med oss är alltid ett kortare samtal/informationstid på 30 minuter då vi går igenom ditt behov av stöd och hjälp. Under informationstiden ringar vi in problemet och hittar vägar vidare. Du bokar själv din tid via vår webbtidbok.

Läs mer om att kontakta Studenthälsan

Internetbaserad behandling (KBT-online)

Studenthälsan erbjuder internetbaserad behandling, så kallad KBT-online. Behandlingen innebär att du får ta del av ditt behandlingsmaterial via datorn med stöd av en behandlare på Studenthälsan. Du kommer också ha inbokade tider med din behandlare inför och efter behandlingen. Internetbaserad behandling är en effektiv behandlingsmetod som fungerar för många i behov av hjälp.

Läs mer om att boka tid under boka informationstid

Klamydiatest – Gonorrétest

Läs mer under sexuell hälsa

 

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Studenthälsan
Besöksadress:
Sandgatan 3
Lund

Läs mer om att kontakta Studenthälsan

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen