Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Service och stöd

Du som är student vid Lunds universitet har tillgång till många olika sorters service och rådgivning för att din studietid ska bli så bra som möjligt. Självklart vill vi underlätta för dig som exempelvis vill förbättra din studieteknik, som inte vet vilka kurser du ska läsa, som vill studera utomlands eller som inte mår bra.

Studentreceptionen

Varmt välkommen till Studentreceptionen på Stora Algatan 4. Här kan du bland annat få svar på dina frågor om studier i Lund och utomlands.
Mer om Studentreceptionen
Studera utomlands

Studenthälsan – hälsa och livsstil

Studenthälsan finns för dig som behöver hjälp att hantera stress, prestationsångest, rädsla att tala inför andra, oro, alkoholproblem, sömnsvårigheter, nedstämdhet eller vill förändra din livsstil.
Mer om Studenthälsan

LU ServiceDesk

LU ServiceDesk erbjuder dig it-support.
Mer om LU ServiceDesk

Studieverkstaden – studieteknik och akademiskt skrivande

Studieverkstaden kan hjälpa dig att plugga bättre, bli säkrare i att tala inför andra och i att skriva akademiska texter.
Mer om Studieverkstaden

Pedagogiskt stöd - för dig som har en funktionsnedsättning

Du som har en funktionsnedsättning och behöver stöd för att kunna studera på samma villkor som andra är välkommen att kontakta Pedagogiskt stöd.
Mer om Pedagogiskt stöd

Studievägledning – inför och under din studietid

Du är hjärtligt välkommen till den allmänna studievägledningen för vägledningssamtal om utbildning och yrkesområden. Ämnesspecifika studievägledare finns även på universitetets olika institutioner.
Mer om studievägledningen

Karriärservice

Karriärverksamheter finns på flera håll inom universitetet.
Mer om karriärstöd, jobb och praktik

Studentprästerna

Studentprästerna i Lund finns till för studenter vid Lunds universitet. Oavsett tro eller livsåskådning välkomnas du till enskilda samtal. Studentprästerna ingår i krishanteringsgrupper vid institutioner och nationer.
Mer om Studentprästerna

Hjälp vid problem i din studiesituation

Det finns många som du kan vända dig till om du har frågor om eller behöver hjälp med sådant som berör din studiesituation.
Stöd vid problem i din studiesituation
Rättigheter och skyldigheter

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen