Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Vanliga frågor Alumnnätverket

Vem kan bli medlem i Lunds universitet Alumnnätverk?

Alla som har studerat, forskat eller arbetat vid Lunds universitet är välkomna att bli medlemmar i Alumnnätverket.

Hur blir jag medlem?

Du kan registrera dig med din e-postadress via länken nedan. Du kommer därefter att få ett bekräftelsemail till din e-postadress. Klicka på verifieringslänken i detta email och följ instruktionerna för att fullfölja din registrering.  I registreringsprocessen kommer du bland annat att bli ombedd att fylla i ditt personnummer för att vi ska kunna koppla din alumnsida till dina studieuppgifter. Om du saknar svenskt personnummer, fyller du i ditt födelsedatum efterföljt av fyra nollor.  Vänligen notera att ditt medlemskap inte är registrerat förrän du har gått igenom samtliga steg i registreringsprocessen och nått din alumnsida. Registrera dig via länken nedan
https://alumni.lu.se

Kostar medlemskapet något?

Nej, ditt medlemskap i Alumnnätverket är helt kostnadsfritt.

Hur loggar jag in på min alumnsida?

Gå till inloggningssidan för Alumnnätverket (se länk nedan). Fyll i din e-post och klicka på ”fortsätt”. Du kommer nu att få en verifieringslänk skickad till den e-postadress du angav. När du klickar på verifieringslänken, kommer din alumnsida att öppnas i din webbläsare.
Om du har ett LinkedIn-konto, går det även bra att logga in genom att klicka på ”Anslut med LinkedIn” och följa instruktionerna.
Logga in i alumnportalen via länken nedan.
https://alumni.lu.se

Finns det olika alumndatabaser vid Lunds universitet?

Nej, det finns bara en universitetsgemensam alumndatabas. Däremot har de flesta fakulteter, institutioner och program egen webbinformation om alumnverksamheten och kan bjuda in till egna alumnevenemang.

Hur lagras mina personuppgifter i alumndatabasen?

Dina personuppgifter lagras i en databas, LINK. Databasen är endast tillgänglig för specifika administratörer vid Lunds universitet. Dina uppgifter är synliga endast för administratörer. Klicka på länken nedan för att ta del av de allmänna villkoren med information om hur vi hanterar dina personuppgifter i alumndatabasen. 
Länk till allmänna villkor

Vad är Lundensaren?

Lundensaren är Alumnnätverkets nyhetsbrev som skickas ut via e-post cirka fyra gånger per år. Du kan läsa tidigare utgåvor av Lundensaren på Alumnnätverkets webbsida.
Nyhetsbrev för alumner

Jag får alla era utskick på engelska men skulle vilja ha dem på svenska. Hur kan jag ändra detta?

Utskicken baseras på vilken språkpreferens du angav när du registrerade dig i Alumnnätverket. Logga in i alumnportalen och ange dina språkpreferenser under rubriken ”Prenumerationer”.
Logga in via länken nedan
https://alumni.lu.se
 

Jag bor numera utomlands men får bara inbjudningar till evenemang i Sverige. Hur kan man lösa detta?

Vilka evenemangsinbjudningar du får baseras på den adress du har uppgivit i alumndatabasen. Logga in i alumnportalen via länken nedan och uppdatera dina uppgifter med ny och aktuell hemadress.
Logga in i alumnportalen här

Jag vill inte få fler utskick från Alumnnätverket. Hur gör jag?

Alumnnätverket gör två typer av utskick: inbjudningar till alumnevenemang och e-nyhetsbrevet Lundensaren. Om du endast önskar avsluta prenumerationen på en typ av utskick är det enklast att klicka på länken ”avsluta prenumeration” längst ner i det senaste utskicket. Det går förstås också bra att skicka e-post till oss, mailadressen hittar du här nedan. Glöm inte att ange vilket utskick du önskar avstå. Vill du inte få några utskick alls från Alumnnätverket kan du skicka e-post till oss på nedan adress, så markerar vi detta i din profil i databasen.
E-post till Alumnnätverket: info [at] alumni [dot] lu [dot] se

Jag vill avsluta mitt medlemskap i Alumnnätverket. Hur gör jag?

Det är tråkigt att höra att du vill lämna Alumnnätverket! För att avsluta medlemskapet, skicka ett email till Alumnkontoret. Om du är alumn från LTH går det även bra att kontakta alumni [at] lth [dot] lu [dot] se.
 E-postadress till Alumnkontoret: info [at] alumni [dot] lu [dot] se 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Karen Paulson
Projektledare Alumnkontoret
karen [dot] paulson [at] er [dot] lu [dot] se
Telefon: 0727-162 266

Gunilla Carlecrantz
Projektledare Alumnkontoret
gunilla [dot] carlecrantz [at] er [dot] lu [dot] se
Telefon: 0703 - 893 435

Maria Johansson (föräldraledig)
Projektledare Alumnkontoret

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen