Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Henrik Håkansson, Lego, Danmark

”En bonus var dessutom att göra alla 10-åringar jag känner riktigt avundsjuka”

Varför valde du att göra praktik? Vad ville du få ut av en praktikperiod?

Jag ville få en försmak och en bild av hur arbetssituationen kunde se ut efter min utbildning. Dessutom har jag alltid varit nyfiken på en internationell karriär, så att få möjligheten att vara på ett internationellt företag som LEGO var fantastiskt. En bonus var dessutom att göra alla 10-åringar jag känner riktigt avundsjuka.

 

Vad fick du göra under din praktik?

Jag och teamet jag ingick i tog fram konceptuella idéer och prototyper på nya leksaker inom LEGO - allt från nya fysiska delar till mer övergripande inriktningar på lekupplevelser.

Praktiken ledde dessutom till att jag kunde göra mitt examensarbete på företaget.

 

Vilka uppgifter var mest intressanta?

Under mitt examensarbete tog jag och min kurskamrat fram en helt ny leksak från scratch. Vi fick väldigt mycket ansvar och frihet, vilket innebar att vi fick utforska företaget och dess möjligheter på egen hand, samtidigt som vi förväntades att leverera resultat. Det var oerhört fritt, utvecklande och lite, lite läskigt.

 

Vad tror du att det kan ha för betydelse för framtida karriär?

Att ha gjort praktik utomlands är något som sticker ut i mitt CV. Det visar att jag vågar ta ansvar, gå utanför min comfort zone och är öppen för nya idéer. Men framför allt känner jag att jag fått en säkrare bild åt vilken sorts företag jag vill jobba på och viken roll jag vill ta i mitt framtida yrkesliv.

 

Har du några tips för framtida praktikanter?

Be om hjälp från de som är på företaget att hitta boende, det är troligen inte första gången företaget har en praktikant i samma situation som du. 

Om det är möjligt, försök att hitta boende i närheten av andra praktikanter och kollegor. På LEGO hjälpte de oss att hitta korridorsliknande boende där man delade kök med allt från unga brittiska designers till kinesiska tekniker och tyska IT-projektledare i 40-årsåldern. Jag lärde mig mycket om företaget och dess möjligheter från att prata med dem.

Åk till ställen som har bra engelska, eller där du förstår eller kan lära dig det lokala språket. Nu var jag inte längre bort än det exotiska Danmarks djupa skogar, men det underlättar mycket att kunna förstå byråkrati som ibland bara finns tillgänglig på landets språk. Dessutom kan det hjälpa dig undvika att hälla filmjölk istället för mjölk i kaffet.

Fakta: Henrik Håkansson

Bild på Henrik

Ålder: 26

Utbildningsprogram/huvudämne vid Lunds universitet: Maskinteknik med Teknisk Design

Har studerat i 5½ år vid Lunds universitet

Praktikplats vid företag/organisation: LEGO

Land: Danmark

Praktikperiod: Feb 16 - Jan 17

E-mail: henke [dot] hakansson [at] gmail [dot] com

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen