Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Inkubatorer

Tillgång till inspirerande miljöer är viktigt för att idéer ska kunna utvecklas. Lunds universitet har nära samarbete med flera inkubatorer som hjälper nystartade företag till en snabbare tillväxt.

studenter vid skrivbord med färgglada vimplar i förgrunden
På Venture Lab får studenterna får prova sina affärsidéer. © Kennet Ruona

VentureLab

VentureLab driver Lunds universitets inkubatorer – med öppna och kreativa kontorsplatser på Ideon Agora i Lund och på Campus Helsingborg – som är till för studenter och nyexaminerade som vill starta och driva sitt företag eller projekt.

I inkubatorerna möts studenter från olika utbildningar med idéer inom många områden. Här får de, utan krav på motprestation, ta del av inkubatorsprogrammet som bland annat innehåller kontinuerlig affärsutveckling, workshops och föreläsningar.

Utöver kostnadsfri tillgång till inkubatorsplats erbjuder VentureLab konfidentiell idé- och affärsutveckling till alla studenter vid Lunds universitet.

Studenterna får också via VentureLab tillgång till de tjänster och finansieringsmöjligheter som LU Innovation – universitetets samlade innovationsverksamhet – erbjuder samt ett stort nätverk av personer, företag och organisationer inom olika branscher.

VentureLab arrangerar också inspirationsaktiviteter för att väcka intresse för entreprenörskap samt event där likasinnade kan träffas och dela med sig av erfarenheter.

VentureLabs webbplats

LU Innovations webbplats

Ideon Innovation

Ideon Innovation är en inkubator som hjälper småbolag att växa. Placerad mitt i Ideon Science Park har inkubatorn kontakt med ett enormt nätverk på nära 400 företag. Ideon Innovation vill skapa värde i bolagen så att de växer fortare än utanför inkubatorn, och gör detta med fokus på finansiering, pr och kommunikation, budget, sälj och pitch.

Ideon Innovation erbjuder ett två-årigt program som för entreprenörer framåt. Det innebär bland annat möjligheter att knyta kontakt med ett starkt nätverk av nuvarande bolag och samarbetspartners, en kreativ kontorsmiljö och coaching av kompetenta affärsutvecklare.

Ideon Innovations webbplats

SmiLe Incubator

SmiLe Incubator (tidigare Lund Life Science Incubator) hjälper nystartade företag inom Life Science att utveckla och kommersialisera sina idéer. SmiLe erbjuder en inkubatormiljö med välutrustade våtlaboratorier och cellodlingslab samt kontor och mötesplatser.

SmiLes webbplats

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

LU Innovation
Lotte Larsen, kommunikatör

LU Innovations webbplats


Besöksadress:
Sölvegatan 16, 223 62 Lund

Karta

Postadress:
LU Innovation
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

 

LU Innovation på Twitter

LU Innovation på LinkedIn

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen