Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Min coronavardag: ”Pratar med mamma i Spanien varje dag”

Man.
Isaac Canals som kommer åka hem till Spanien och hälsa på så fort det är möjligt.

LUM har träffat medarbetare som arbetar med vitt skilda saker runtom på universitet, men som alla påverkas av pandemin – både i arbetet och utanför.

Isaac Canals, forskare inom stamceller, åldrande och neurodegenerativa sjukdomar

Isaac Canals jobbar ungefär hälften av tiden på labbet och resten hem­ifrån, beroende på vilka experiment som han behöver göra.

– Vissa dagar måste jag åka in tre gånger på samma dag till labbet, men det är inga problem eftersom jag bor endast tre minuter med cykel från BMC.

Alla analyser och andra typer av datorarbete gör han hemma – något som han upplever positivt då han slipper bli avbruten.

I hans hemland, Spanien, har man fram till nyligen haft en total lockdown. Det har inneburit en stor frustration för hans familj att inte kunna lämna hemmet under så lång tid. Isaac Canals pratar med sin mamma varje dag och hör även av sig oftare än vanligt till vännerna i Spanien.

– Jag hoppas den svenska strategin med färre restriktioner ska visa sig vara den rätta. Själv undviker jag att åka in till centrum och shoppa och har helt slutat att gå och simma. Det är något som jag kommer att återgå till att göra så fort pandemin är över.

Normalt reser han hem till ­Spanien tre–fyra gånger varje år. Att det kan dröja länge till nästa gång är något han räknar med. Tidigast till hösten, men det kan även dra ut tills nästa år.

– Så fort det går vill jag resa hem, om det fortfarande finns kvar några flygbolag som överlevt krisen!