Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Nytt samarbete med hållbar framtid i fokus

Lunds universitet och Tetra Pak har nyligen tecknat ett femårigt strategiskt avtal som stärker parternas långsiktiga samarbete. Syftet med avtalet är att utveckla och stärka kompetenser och utbildning inom olika fokusområden med ambitionen att främja innovationer för hållbara produkter, företag och samhällen.

Lunds universitet och Tetra Pak har nyligen tecknat ett femårigt strategiskt samarbetsavtal som kommer att fortsätta bygga på ett väl etablerat samarbete kring förpackningslogistik, livsmedelsteknik och förpackningsmaterial. Tillsammans kommer Lunds universitet och Tetra Pak att sträva efter att skapa nya utvecklingsmöjligheter för industrin och akademin; däribland att främja gemensamma resurser och kompetenser, utforska möjligheter att vidareutveckla idéer och att skapa en plattform för utbyte mellan studenter och anställda.

Samarbete är grundläggande för både Lunds universitet och Tetra Pak, särskilt inom områden som till exempel cirkulär och biobaserad ekonomi. Samarbete mellan industrin och akademin är avgörande för företaget för att främja nya lösningar inom livsmedelskedjan och för att fullända en mängd olika industriella processer. Tetra Pak har med hjälp av Lunds universitet kunnat förbättra blandningen av industriella emulgerade produkter och utvecklingen av ny förpackningsdesign och formningsprocesser. Ett annat exempel på gemensamma aktiviteter är att båda är huvudmedlemmar i Treesearch, Sveriges största plattform för forskningssamarbete kring nya hållbara material från skogsresurser.

-Tetra Pak är en viktig strategisk partner som vi har samarbetat med länge och i flera projekt. Genom att vi nu fördjupar, breddar och formaliserar samarbetet ser vi ännu större möjligheter att utveckla forskning, utbildning och innovationer tillsammans, och därmed också stärka vår regions attraktionskraft. Akademin och industrin behöver arbeta nära och långsiktigt för att lösa dagens komplexa utmaningar i samhället såsom hållbarhet vilket ligger till grund för detta samarbete, säger Torbjörn von Schantz, rektor för Lunds universitet.

-Partnerskap och nära samarbeten är grundläggande för Tetra Paks innovationsarbete. Samarbetet med Lunds universitet ger Tetra Pak tillgång till banbrytande akademiska kompetenser och kommer att skapa nya möjligheter för både anställda och studenter. Vi är mycket glada över att formalisera detta samarbete. Tillsammans kan vi ta itu med några av de grundläggande utmaningarna som vår bransch står inför och i slutändan erbjuda bättre globalt stöd till både våra kunder och konsumenter, säger Laurence Mott, Executive Vice President, Development & Engineering and R&D, Tetra Pak.

Läs mer på Tetra Paks webbsida (engelska)

 

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.