Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Upprop och introduktionsmöten

Introduktionsmöten och upprop är vanligtvis öppna endast för antagna studenter. Du måste gå till introduktionsmötet och det är oftast där som du blir registrerad på din utbildning. För det mesta sker introduktionsmötet samtidigt som första kurstillfället.

Två studenter och deras lärare diskuterar, sittandes vid ett bord. Foto.

Du ska få välkomstinformation från din utbildning innan kursstart, antingen via antagning.se, mejl eller vanlig post. Oftast får du välkomstbrevet efter att andra urvalet är klart, ungefär en månad innan terminsstart. Men det kan också dröja fram till en vecka innan terminen börjar.

Se terminstiderna här

Registrering

Registrering sker oftast i samband med introduktionsmötet. Genom registreringen tackar du ja till din studieplats. Du måste vara registrerad för att ha rätt till studiestöd från CSN.

Mer om registrering på utbildning vid Lunds universitet

Introduktionsmöte

Det är för det mesta ett krav att du går på introduktionsmötet och uppropet om du har blivit antagen till en utbildning. Det gör att du får behålla din plats på kursen. Om du inte kan komma måste du säga till i förväg.

Alla antagna ska få information om plats och tid för introduktionsmöte från respektive institution ungefär en vecka innan utbildningen startar. Har du inte fått en kallelse trots att du är antagen, kontakta din institution (ämnesområde).

Institutioner vid Lunds universitet

Du som är reserv

Som reserv ska du inte gå till introduktionsmötet utan att ha blivit kallad. Om du har fått en plats hör institutionen av sig till dig.

Lediga platser

Det kan finnas lediga platser på vissa kurser och program trots att anmälningstiden har gått ut och det snart är dags för kursstart. De lediga platserna brukar listas på antagning.se.

Schema

Du kan hitta schema, litteraturlista och mer information via din utbildnings egen webbplats eller kurshemsida. Det lättaste är om du går via den institution (ämnesområde) eller fakultet (övergripande utbildningsområde) som ger din utbildning.

Institutioner vid Lunds universitet

Fakulteter vid Lunds universitet

Obs! Alla utbildningar använder inte samma schemasystem. Om du inte hittar ditt schema via länken nedan så är det bättre att du söker rätt på utbildningens egen hemsida eller den institution eller fakultet som ger utbildningen. Där bör du kunna hitta schemat.

Hitta en del av de scheman som finns inom universitetet (TimeEdit)

Sidansvarig:

Kontakta din institution

Lista över samtliga institutioner

Det finns även länkar till institutionerna i den gröna sidfoten längst ner på webbplatsen.

Kontaktinformation

Studentreceptionen och International Desk

studentreception [at] lu.se
Telefon: 046-222 01 00
Besöksadress: Stora Algatan 4, Lund
Karta på google.se

Öppettider:
Besök: Måndag–fredag 10:00–13:00
Telefon: Måndag–fredag 10:00–12:00


LU Servicedesk (IT-frågor)
servicedesk [at] lu.se (subject: Fr%C3%A5ga%20fr%C3%A5n%20lu.se%2Fstudentreception)
Telefon 046-222 90 00

Telefontider och öppettider hittar du via Studentportalen, www.student.lu.se.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen