Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU-kortet, passerkort

Du som är student vid Lunds universitet kan få ett personligt passerkort, LU-kortet. Det kostar ingenting att få kortet och det går snabbt att skaffa det.

LU-kortet har flera funktioner:

  • ID-kort inom Lunds universitet
  • Passerkort till alla lokaler du behöver i utbildningen eller tjänsten
  • Lånekort för universitetets alla bibliotek

Vilka tjänster som är aktuella beror på var du studerar. På en del ställen används kortet även för utskrifter och närvaroregistrering.

Skaffa LU-kortet

Du kan ordna ett LU-kort på flera platser (kortstationer) här på Lunds universitet. Glöm inte att ta med dig fotolegitimation!

Här kan du hämta ditt LU-kort (inklusive öppettider)

Du som studerar vid Lunds universitet får ett kort, men även anställda och andra som behöver tillgång till universitetets lokaler behöver ha ett kort.

Distansstudent? Du kan få ett kort, men du måste inte ha något. Kortet måste dessutom hämtas ut personligen, mot uppvisande av fotolegitimation, vid någon av våra kortstationer.

När du slutar plugga

Du behöver inte lämna tillbaka ditt kort när du slutar studera. I stället kommer det framöver att finnas terminaler där du måste uppdatera ditt kort två gånger per år, och då skrivs ett nytt giltighetsdatum ut på kortet.

LU-kortet på Lunds universitets medarbetarwebb

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Ställ dina frågor till:

lukortet [at] lu.se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen