Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentpoddar från Lunds universitet

För dig som är nyfiken på studier
Vi har två poddar med studentvinkel: Studentpodden och Studentkvarten.

Studentpodden ställler praktiska frågor: hur är det att plugga utomlands och hur väljer du rätt utbildning? I Studentkvarten får du träffa studenter som berättar om sådant som de lärt sig under utbildningen. Samtalen handlar om allt från demokrati i rymden till barnböcker.

Studentpodden – senaste avsnitten

Om allt från vad ”spex” och ”sittningar” egentligen är för något, till nervositeten inför första tentan ...

Studentpodden – från Öppet hus

I podden berättar studenter om livet vid Lunds universitet. Studenterna pratar om allt från utlandsstudier till vad som är skillnaden mellan att plugga vid universitet och gymnasium. Studentpodden gjordes i samarbete med studentradion Radio AF under Öppet hus 2016 samt i studio våren 2017.

Studentkvarten

Bryr vi konsumenter verkligen oss om miljön när vi handlar? Vad gör en ingenjör? Vad kan Hunger Games-böckerna lära oss om världen?

Poddcasten "Studentkvarten" ska ge dig svaren du behöver. Studentkvarten är en serie poddavsnitt på 15-20 minuter. De är riktade till dig som är nyfiken på att studera vidare, men vill veta mer innan du bestämmer dig. Eller till dig som bara vill lära dig intressanta saker. I Studentkvarten får du träffa studenter vid Lunds universitet som berättar om sådant de lärt sig under utbildningen.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen