Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Frida Johansson - Singapore

”En utlandstermin är verkligen en merit”

Varför valde du att läsa utomlands?

Jag valde att läsa en termin i Singapore eftersom jag såg det som en fantastisk möjlighet att utvecklas både utbildningsmässigt och personligt. Jag ville testa på att bo i ett annat land med en kultur som skiljer sig mycket från den svenska och få möjlighet att lära känna människor från andra delar av världen.

Dessutom tror jag att en utlandstermin verkligen är en merit och något som arbetsgivare ser väldigt positivt på att man har gjort. Valet att läsa utomlands visar på en nyfikenhet för andra kulturer och människor och att man har ett driv att utvecklas på mer än bara det utbildningsmässiga planet.

Hur var det att läsa utomlands?

I Singapore var det mycket mer fokus på att man skulle vara aktiv under föreläsningarna, vilket skiljer sig mycket från hur det är i Sverige. Jag upplevde tempot i Singapore som ungefär samma som hemma, däremot läste man alla kurser parallellt, vilket kan göra att man upplever en något högre arbetsbelastning. 

Berätta om dina bästa upplevelser.

Hela utlandsvistelsen var för mig en fantastisk upplevelse. För att nämna något så var det otroligt häftigt att få besöka olika rooftop-barer runt om i Singapore med en nästintill ofattbar utsikt. Alla resor man gjorde i och runt omkring Singapore var också en fantastisk upplevelse. Jag besökte till exempel Kuala Lumpur i Malaysia och öar i Indonesien.

Skulle du rekommendera andra att läsa utomlands?

Jag rekommenderar verkligen alla att läsa utomlands om man får den möjligheten. Jag tror att valet av land har mindre betydelse. Jag resonerade som så att jag ville prova på att bo i ett land som jag med största sannolikhet inte skulle resa till på semester på egen hand, just för att få en unik upplevelse. Det är meriterande att läsa utomlands och dessutom lär man känna människor från olika delar av världen, samtidigt som man utvidgar sitt kontaktnät.

Sammanställt hösten 2014

Frida Johansson - huvudbild

Namn: Frida Johansson

Utbildning: Civilekonom

Utbytesland: Singapore

Utbytesuniversitet: Singapore Management University

Period: Våren 2014

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen