Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Kurser och föreläsningar

Studenthälsans kurser
Du kan gå ett antal kurser på Studenthälsan. Vissa kurser anordnar vi löpande varje termin, andra anordnar vi på begäran. Välkommen!

Kurser

Våga tala

Känner du obehag, rädsla, skakar, darrar på rösten eller kanske oro långt i förväg när du ska tala inför grupper. Det kan vara när du ska hålla föredrag, redovisa grupparbeten eller vara aktiv vid seminarier som du upplever att du inte kan göra dig själv rättvisa. Du är inte ensam, så känner många studenter

Kursen "Våga tala" är till för dig som är student och vill till rätta med den här typen av problem. I "Våga tala" arbetar vi med att du får lära dig vad talängslan är, träna dig på att möta obehaget samt få fler strategier och verktyg att hantera din talängslan med.
Teori och praktik varvas, det blir en hel del övningar inför gruppen. Det är ett krav att du är med vid så många av de sex tillfällena som möjligt eftersom övningarna i kursen innebär att ni är varandras publik och stöd. Gruppen består av max 16 deltagare. Varje kurstillfälle är 2,5 timme och vi träffas under sammanlagt sex tillfällen.

Datum: Hösten 2019
Tid:
Plats: Studenthälsans lokaler, Paradisgatan 5 B
Deltagandet i gruppen är kostnadsfritt.

Återkom till hösten 2019 för anmälan.

Hantera självkritik i studier med compassion

Compassion är en förmåga som innebär ”att vara uppmärksam på lidande och ha en motivation att försöka minska det, samt att vilja öka välmående”. Forskning har visat att odla en medkännande version av oss själva sänker nivån av självkritik. Den medkännande förmågan är medfödd men behöver tränas precis som vi tränar vår kropp. I kursen tränar vi medkänsla genom olika övningar. Syftet är att möta oss själva med en emotionell ton av värme, acceptans och omsorg när det är svårt och självkritiken slår till i universitetsstudierna.

Är du intresserad och vill veta mer?
Läs mer om vad kursen innebär och innehåller i pdf-filen.

Återkom i september för anmälan.

Datum: Måndagar 9/9, 16/9, 23/9, 30/9, 7/10
Tid: 13.15--15.15
Plats: Studenthälsans lokaler, Paradisgatan 5 B, Lund
Deltagandet i gruppen är kostnadsfritt.

10 platser

Kursen kräver deltagande vid samtliga tillfällen.

Stresshanteringskurs baserad på ACT

Kursen bygger på ”ACT- Att hantera stress och främja hälsa” av Fredrik Livheim. ACT står för Acceptance and Commitment Training/Therapy. Vår kurs riktar sig till dig som är student med lindrig till måttlig stressproblematik, och kursen innebär att du får grundläggande kunskap om stress och strategier för att hantera stress i livet och i studierna.

Har du eller har haft svårare stressproblematik och/eller utmattning rekommenderar vi att du bokar tid för individuellt stöd via vår webtidbok eller vänder dig till din vårdcentral.

Är du intresserad av kursen kan vi rekommendera dig att göra testet nedan för att först få en bild av din stressnivå samt lite feedback på saker du kan pröva för att eventuellt minska stress och öka hanterbarhet.

Livsstilsportalens stresstest

Klicka här för att läsa mer om kursens innehåll (PDF 105 kB)

Datum: Hösten 2019.
Tid: 13.30--16.00
Plats: Studenthälsans lokaler, Paradisgatan 5 B
Deltagandet i gruppen är kostnadsfritt.

Klicka här för att avanmäla dig från kursen!

Återkom till hösten för anmälan.

Prokrastineringsgrupp

Prokrastineringsgruppen är till för dig som har svårt att organisera studierna eller som upprepat skjuter upp pluggandet. Syftet med gruppen är att med stöd av varandra arbeta för att minska prokrastinering och att komma igång med studierna.

Gruppen kommer att träffas varje vecka i Studenthälsans lokaler, måndagar kl 15.15--16.45. Deltagandet i gruppen är kostnadsfritt.

För mer information eller anmälan mejla Simon Åkerlund
Mejladress: Återkom till hösten för anmälan.
Studenthälsan har fortlöpande intag till gruppen vilket innebär att du som student kan hamna i kö och börjar när det blir en plats ledig. Så först till kvarn!

Ser gärna vår föreläsning om prokrastinering.

Prokrastineringsfilm (Youtube)

 

 

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen