Information för mentorer och anteckningsstöd

Som mentor eller anteckningsstöd bli du anställd av Lunds universitet. För att få din lön behöver du rapportera in din tid. Här hittar du mer information om timrapportering samt viktig information om ditt arbete. Välkommen till ett givande och roligt uppdrag!

Information med anledning av Corona-viruset

För att hindra smittspridningen av coronaviruset ställer Pedagogiskt stöd in alla aktiviteter för mentorer tills vidare.

Vi ber också dig som arbetar som mentor att försöka hitta alternativa mötesformer för att ersätta fysiska träffar som till exempel telefon eller Zoom.

Information till dig som är Anteckningsstöd

Du kan fortsätta som anteckningsstöd även om föreläsningarna ges digitalt. Om undervisningen ställs in avslutas ditt uppdrag och du kan skicka in underlaget.

Viktig information om underlag

Med anledning av den nya situationen kan det vara svårt för studenterna att skriva under underlagen för mentorsarbete eller anteckningsstöd.

Pedagogiskt stöd kommer därför att erbjuda studenterna att istället skicka ett bekräftelsemejl. Detta underlag kommer att granskas av en utomstående revisor.

Meddelandet från studenten måste skickas från studentadressen och ska innehålla följande uppgifter:

• Studentens namn:
  • Namn på mentor/anteckningsstöd:
  • Antal arbetade timmar:
  • Från datum:
  • Till datum:

För att löneutbetalningen ska kunna hanteras är det viktigt att detta mejl skickas inom två veckor efter det att sista timraporten skickats i Primula.

Se även Lunds universitets information till studenter

Att arbeta som mentor - hur går det till?

Uppdraget som mentor inleds med ett uppstartsmöte där mentor och student träffas för första gången och inleder arbetet tillsammans. Det är vanligtvis någon på Pedagogiskt stöd som håller i uppstartsmötet.

I samband med uppstartsmötet undertecknas en överenskommelse som ligger till grund för din anställning. Därefter planerar ni in mötena utifrån era respektive behov och möjligheter. Ersättningen är 120 kronor per timme och arbetet omfattar vanligtvis två timmar per vecka.

Så rapportera du dina timmar om du är mentor

För att få ut din lön, måste du rapportera in dina timmar i Lunds universitets lönesystem Primula.

1, När du börjar arbeta som mentor ska du fylla i mentorsöverenskommelsen och skicka den till Pedagogiskt stöd eller registreringpedstod [at] stu [dot] lu [dot] se

Ladda ner överenskommelse mentor (PDF 294 kB, ny flik

2, Dina uppgifter registreras därefter i lönesystemet Primula. Efter cirka två veckor får du dina inloggningsuppgifter och information om hur du rapporterar i Primula. Du får också ett tillfälligt lösenord som endast är giltigt i åtta dagar. Logga in och byt lösenord så fort som möjligt.

3, Nu kan du rapportera dina timmar i Primula, Instruktioner för timrapportering i Primula (PDF183 kB ny flik)

Glöm inte att anteckna studentens namn i fältet meddelande/anteckningar. Det är viktigt att du följer alla steg för att underlaget ska bli rätt. Du kan bara rapportera en månad per rapport och varje rapport får som mest innehålla drygt 20 poster. Timrapporteringen bör ske varannan månad.

4, Studenten med beslut om pedagogiskt stöd måste bekräfta antal arbetade timmar genom att fylla i Underlag för timrapportering. Om inte ett signerat underlag kommer i till Pedagogiskt stöd  inom två veckor, retuneras alla timrapporter i Primulla.

Underlag för timrapportering (PDF 108  kB).

5, Mejla underlaget till infopedstod [at] stu [dot] lu [dot] se eller postar den till Pedagogiskt stöd, Box 117, 221 00 Lund.

6, Anmäla ditt konto hos Nordea för att få lönen direkt på ditt konto. Läs mer om löneutbetalning på  Medarbetarwebben

Lön för ditt administrativa arbete

När du arbetat en hel termin kan du lägga till en post med sammanlagt åtta timmar för inläsning, planering och timrapportering. Har du inte arbetat hela terminen eller haft uppehåll justeras antal timmar därefter.

Utbetalning av lön

För att din lön ska kunna betalas ut, måste du ha rapporterat in korrekt i Primula. Dessutom måste underlaget för timmrapportering kommit in till Pedagogiskt stöd.

Samtliga steg måste vara slutförda innan månadsskiftet att löneutbetalningen ska komma nästa månad, förutom vid helger, semester eller sjukdom.

Att arbeta som anteckningsstöd - hur går det till?

Som  anteckningsstöd delar de anteckningar du gör under kursens föreläsningar med en eller flera studenter som har beslut om pedagogiskt stöd. Ersättningen är baserad på kursens högskolepoäng. Du får inte mer betalt om du delar dina anteckningar med fler studenter.

Så rapportera du dina timmar om du är anteckningsstöd

1, När du börjar arbeta som anteckningsstöd ska du fylla i "Överenskommelse anteckningsstöd" och skicka den till Pedagogiskt stöd eller registreringpedstod [at] stu [dot] lu [dot] se

Överenskommelse för anteckningsstöd( PDF 388 kB, nytt fönster)

2, Pedagogiskt stöd registrerar sedan dina uppgifter i Primula, Lunds universitets lönesystem.

3, När du delat anteckningar under en kurs/termin ber du studenten som mottagit anteckningarna signera "Underlag anteckningsstöd" för att bekräfta ditt arbete. Det är viktigt att studenten singnerar underlaget efter att anteckningarna mottagits, inte tidigare.

Underlag för anteckningsstöd (PDF  80 kB, nytt fönster)

4, Därefter mejlar du underlaget till infopedstod [at] stu [dot] lu [dot] se eller postar det till Pedagogiskt stöd, Box 117, 221 00 Lund.

5, Glöm inte att anmäla ditt konto hos Nordea för att få lönen direkt på ditt konto. Mer information om löneutbetalning finns på Medarbetarwebben

Sidansvarig:

Kontakta Pedagogiskt stöd

Vid frågor om timrapportering:

Liselott Eriksson
Mentorskoordinator Pedadodiskt stöd
infopesstod [at] stu [dot] lu [dot] se
Onsdagar 12-13

Vid frågor som rör registering:

Charlotte Marklund
Administratör
registreringpedstod [at] stu [dot] lu [dot] se