Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Ladok

Under vårterminen 2018 har en ny version av studiedokumentationssystemet Ladok införts. Här kan du läsa om hur detta systembyte kan påverka dig som student.

Studentportalen är öppen

Nu kan nå dina Ladok-tjänster via www.student.lu.se.  Här kan du: se dina resultat, skriva ut intyg, anmäla dig till tentor, kunna registrera dig på kurs. Portalen har bytt utseende och menyerna ser annorlunda ut, men du kan göra samma saker som förut. Du kan också nå dina ladoktjänster på www.student.ladok.se

Viktigt! Med den nya versionen av Ladok kan du ändra din e-postadress via båda studentportalerna. Tänk på att det är viktigt att ange en adress som du läser regelbundet och kontrollera noga att du stavar rätt på adressen.

I vissa fall kan telefonnummer och e-postadresser blivit överskrivna för enskilda studenter (gäller dig som varit student även på andra svenska lärosäten). Därför är det viktigt att du går in i studentportalen och kontrollerar så att din e-postadress och ditt telefonnummer stämmer.

Vanliga frågor

Hur anmäler jag mig till omtenta på en oavslutad kurs i Studentportalen?

Så här anmäler du dig till en omtenta på en oavslutad kurs

Varför kan min mejladress ha blivit utbytt?

I den nya versionen av Ladok ligger alla lärosäten i samma databas. När Lunds universitet gick in i Ladok i april hade redan ett stort antal av Sveriges lärosäten gått in. Om du har studerat vid något av dessa lärosäten, kan den e-post du haft vid detta lärosäte blivit överskriven. Vi har kontaktat alla studenter där detta har hänt, för att be dem att kontrollera att den adressen som ligger i systemet är den man vill bli nådd på.

Kan jag lägga in vilken e-postadress jag vill?

Ja, det kan du, men vissa fakulteter och institutioner går ut med rekommendationen att behålla din student.lu.se-adress terminen ut. Det är jätteviktigt att du kontrollerar att adressen du byter till är rättstavad.

Fungerar även @hotmail.com, @outlook.com m.fl. Microsoft-tjänster?

Det har under 2017 och tidigare under 2018 varit problem för LU att skicka mail till mailkonton som finns hos Microsoft (@hotmail.com, @outlook.com m.fl.). Detta eftersom Microsoft ”blacklistat” LU efter att det gjorts ett intrång på en LU-adress som användes för spam-attacker. Problemet är just nu löst, men det finns inga garantier att det aldrig kommer att ske igen, och den gången kan det vara en annan mailtjänst än Microsofts som stänger/fördröjer av mail från LU. Vi rekommenderar att du är uppmärksam på om det händer igen, och i så fall byter mailadress till en som fungerar.

Sidansvarig:

Kontaktinformation

LU Servicedesk
servicedesk [at] lu [dot] se
Telefon 046-222 90 00

Driftinformation
www.support.lu.se

Öppettider:
Måndag–fredag 08.00–17.00

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen