Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Isabella bor på korridor

Att bo på korridor är en bra start att komma in i det sociala livet i Lund, tycker Isabella.

Isabella sitter vid sitt köksbord i sin korridor och tittar i mobilen.

Fyra dagar innan terminsstarten fick Isabella veta att hon skulle till Lund och läkarutbildningen. Det blev bråttom att hitta ett boende och Isabella lyckades hyra in sig som inneboende. Väl i studentstaden hittade hon ett andrahandsrum i ett kollektiv med juriststudenter.

– Juristkillarna var mycket äldre än jag, som var ung och ny i Lund, berättar Isabella. Tack vare dem fick jag snabbt ett socialt nätverk och kollektivet blev som min familj.

Under första året som student var Isabella aktiv i fotoutskottet på Malmö nation, och kunde därför få ett rum på nationen när hon flyttade från kollektivet. Isabellas korridorsrum ligger på andra våningen i en av huskropparna som utgör Malmö nation. Rummet är litet men mysigt och rymmer allt som behövs – en säng, soffa och ett litet bord. Utanför ligger det gemensamma köket.

– Vi lagar mat och pluggar ihop och har väldigt kul här på korridoren, säger Isabella. Men det är också skönt att kunna stänga om sig och ha sitt eget rum. Att bo på korridor är en bra start att komma in i det sociala livet i Lund, tycker Isabella. Här träffar du personer från olika program, olika städer, i olika åldrar som kommit olika långt i sin utbildning.

– Vi är tajta i korridoren. Vi säger god natt, min granne och jag, genom att knacka i väggen innan vi somnar.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen