Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Agnes bor på korridor

Flyttlasset gick från Stockholm till Lund när Agnes kom in på Pol.kand-programmet. Hon ville läsa i en studentstad, och en dröm som fanns var att bo i ett kollektiv.

Studenten Agnes står välkomnande i dörren in till sitt korridorsrum

– Första terminen när jag flyttade hit fick jag hyra en tvåa av en bekant, berättar Agnes. Vi bodde fyra kompisar från gymnasiet tillsammans i några månader. Sedan fick jag mitt korridorsrum här på Michael Hansens Kollegium och jag flyttade hit.

På Michael Hansen delar man korridorskök och dusch med 10 andra studenter.

– Man tänker att det ska bli kaos, men det blir det inte, säger Agnes. Det är aldrig kö till duschen eftersom alla har olika tider och rutiner. Köken är små, men det gör bara att det blir hemtrevligt.

I början när Agnes flyttade till korridoren var hon lite för sig själv. Alla kände varandra redan och hon kände mig inte helt hemma. 

–  Men efter en månad började jag hänga mer i köket, berättar hon. Man blir som en familj och några av mina korridorare har blivit mina allra bästa kompisar i Lund. Det blev nästan som att bo i ett kollektiv.

Husen på Michael Hansen ligger i en fyrkant och innanför finns en innergård med gräsmattor, bänkar och ett volleybollnät.

– Innergården är kul.  När det är fint väder finns det alltid folk man kan hänga med här, avslutar Agnes och går bort mot sina kompisar som sitter och solar på innergårdens gräsmatta.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen