Filmer om bostad och staden Lund

Här har vi samlat alla våra filmer som handlar om studentbostäder och om hur det är att bo i Lund som student.

7 tips för dig som letar bostad i Lund

Läs filmens tips om bostad som text

Så här ser det ut på en korridor

”Välkommen in i en korridor på Delphi!” säger vår guide. Hon visar oss runt i korridoren och i ett rum med säng, skrivbord, soffa och badrum med toalett, handfat och dusch. ”Det finns tolv rum. Det är jätteroligt att bo i korridor och träffa nya människor.”

Studenten Carl svarar på frågan: Hur orolig ska jag vara för att inte få studentbostad?

”Det är ingen hemlighet att det är svårt att få bostad i Lund. Å andra sidan är det bättre än i andra storstadsregioner i Sverige”, tycker studenten Carl och berättar vidare att det finns chans till novischförtur för de akademiska bostäderna i Lund. ”Mitt tips är att så fort man har sitt antagningsbesked ska man registrera sig hos AF bostäder. Jag har ändå träffat väldigt många nya studenter, och jag har aldrig träffat något som är hemlös. Det löser sig!”

Var ligger Lund?

”Lund ligger i Skåne. Tio minuter från Malmö och bara en halvtimme från Köpenhamn med tåget. Så man kan åka till hela Europa – jätteenkelt!” säger studenten Hedda på frågan om var Lund egentligen ligger någonstans ...

Sidansvarig:

Bostadspodden

Hur hittar jag en bostad? Lyssna på Nora och Kristoffer som berättar om hur de fick tag på sina bostäder.