Utöka din behörighet via Lärarlyftet

Uppdragsutbildning
Kravet på legitimation för lärare och förskollärare infördes i skollagen 2011. Målet med legitimationskravet är att öka kvaliteten i den svenska skolan, höja statusen på yrket och tydliggöra vad en lärare och förskollärare är behörig att undervisa i. Via fortbildningssatsningen Lärarlyftet II kan du som är anställd lärare med lärarexamen och som undervisar i ämnen som du saknar behörighet i utöka din behörighet.

Uppdragsutbildningsdeltagare lyssnar till föreläsare
Lärare kompetensutvecklar sig genom Lunds universitet

Kurser från Lunds universitet med start vårterminen 2019

• Fysik för lärare åk 7-9, 45 hp (1-45)
    Ingår i Lärarlyftet II. Distans/campus. Trekvartsfart.

Målgrupp: Du som har en behörighetsgivande lärarexamen och undervisar i detta ämne i åk 7-9 utan att vara ämnesbehörig.

Anmälningssidan till vårterminens kurs är nu stängd.

• Svenska som andraspråk för lärare i SFI, 30 hp (1-30)
    Ingår i Lärarlyftet II. Distans. Halvfart.

Målgrupp: Du som har behörighetsgivande lärarexamen och som undervisar i utbildning i svenska för invandrare utan att ha 30 hp Svenska som andraspråk.

Anmälningssidan till vårterminens kurs är nu stängd.

Blankett för huvudmans godkännande

För att vara behörig att läsa kursen behöver du ha din huvudmans godkännande. Blankett finns på skolverkets hemsida

Validering av tidigare studier

Du som deltar i kurser inom ramen för Lärarlyftet II har möjlighet att tillgodoräkna dig högskolepoäng genom validering av kunskaper och färdigheter från tidigare studier och yrkesverksamhet.

Med validering menar vi kartläggning och bedömning av deltagarens kunskaper och färdigheter/kompetens i förhållande till lärandemålen i den kurs han/hon är antagen till. Tillgodoräknandet avser del av kurs.

För information om hur du ansöker om validering kontakta per [dot] condelius [at] education [dot] lu [dot] se (Per Condelius), efter att du blivit antagen.

Sidansvarig:

Kontakt

Projektkoordinator på avdelningen för uppdragsutbildning vid Lunds universitet malin [dot] pahlmblad [at] education [dot] lu [dot] se

Telefon (direkt): 046-222 39 14
Telefon (gemensam för uppdragsutbildning): 046-222 07 07

Tidigare deltagare i Lärarlyftet berättar om sina erfarenheter

Välkommen att kontakta en studievägledare

Studievägledare för Svenska som andraspråk
Åsa Wikström