Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Studentambassadör utomlands

När du blir nominerad till att åka på utbyte till något av Lunds universitets partneruniversitet i världen, innebär det även en rättighet och en skyldighet att vara en ambassadör för universitetet.

utbytesstudent, ambassadör för LU

 

Du är en av Lunds universitets viktigaste representanter och vårt ansikte mot omvärlden. Kanske får du frågor om Lunds universitet under din utlandsvistelse, ombeds att ge en presentation eller representera universitetet vid en Study Abroad-mässa hos partneruniversitetet. Vi har samlat information på den här sidan som ska underlätta ditt ambassadörskap och hjälpa dig att snabbt hitta det material du behöver.

Du har en viktig roll och kan bidra till att Lunds universitet får fler inresande utbytesstudenter. Utbytesstudenter bidrar till Lunds universitets internationella profil, som är en viktig faktor i det som gör universitet till ett av världens bästa universitet.  Många utbytesstudenter återkommer också till Lunds universitet för fortsatta studier. Tänk på att ju fler utbytesstudenter som kommer till oss, desto fler av Lunds universitets studenter kan också få möjligheten att resa iväg på utbytesstudier. Det finns alltså flera goda skäl att marknadsföra Lunds universitet när du är utomlands.

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen