Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Skolsamverkan

Varje år besöker representanter från Lunds universitet skolor runt om i landet. Vid flera tillfällen är istället grundskole- eller gymnasieelever välkomna att besöka oss. Här listar vi en del av dessa tillfällen.

 

Flaskor med genomskinligt innehåll. Foto: Helena Bergqvist

Samverkan med dig som lärare eller studie- och yrkesvägledare på gymnasiet sker i många olika former. Det kan vara genom att ni besöker oss på universitetet under ett studiebesök eller att universitetets studentambassadörer besöker er på skolan. Samverkan kan också ske i form av kompetensutveckling av lärare och studievägledare.

Från skolans sida kan ni vända er direkt till ett ämnesområde, en institution eller en fakultet om ni har önskemål om praktik eller studiebesök för era elever. Det är även dit ni vänder er för specifika samarbeten eller om ni vill ha mer information av något slag.

Lista över alla institutioner

Ni besöker oss

Det finns flera möjligheter för grund- och gymnasieskolans elever att besöka oss och få information om våra utbildningar och vår forskning. De kan också se våra olika shower eller prova att göra egna experiment.

Här är ett urval av våra återkommande arrangemang med mera:

Vi utbildar eller besöker er

Nyanlända elevers skolframgång

Lunds universitet vill bidra till att stärka skolornas förmåga att erbjuda nyanlända elever en utbildning med hög och likvärdig kvalitet. Hösten 2017 startade vi därför, i samarbete med Skolverket, kursen ”Nyanlända elevers skolframgång”. Den är en vidareutveckling av kursen ”Nyanländas lärande – mottagande, inkludering och skolframgång” samt kursen ”Undervisa nyanlända elever”.

Läs mer om kursen ”Nyanlända elevers skolframgång” (teamutbildning/distanskurs för skolpersonal) i utbildningsdatabasen LUVIT

Lärarlyftet

Via fortbildningssatsningen Lärarlyftet II kan du som är anställd lärare med lärarexamen och som undervisar i ämnen som du saknar behörighet i utöka din behörighet. 

Lärarlyftet

Studentambassadörer

Lunds universitets studentambassadörer bemannar mässmontrar och håller seminarier på mässor.

Träffa våra studentambassadörer på mässor

Övergripande skolsamverkan per fakultet eller motsvarande

Sidansvarig:

kontaktinformation

Lunds universitet
Telefon: +46 46 222 00 00 (växel)
E-post: lu [at] lu [dot] se

 

Två små flickor i kemirockar håller på med såpbubblor i Vattenhallen.

Ett antal personer sitter och tittar upp i Planetariets tak.

En tonårspojke programmerar koncentrerat.
Vattenhallen Science Center är en experimentverkstad som riktar sig till skolklasser och andra grupper som vill testa experiment inom naturvetenskap och teknik.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen