Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Tord Johansson, Kommunalarbetar-förbundet

”Din erfarenhet är din biljett”
För Tord Johansson, ombudsman på Kommunalarbetarförbundet, blev universitetsstudierna en positiv upplevelse och ett bevis på hans yrkeskunnande.

Tord Johansson, KommunalarbetarförbundetNär Tord Johansson började på Kommunals ombudsmannautbildning i Arbetsrätt hade han utöver ett antal kortare fackliga kurser inte studerat sedan han slutade yrkesskolan på 70-talet. Respekten för utbildningens akademiska avsnitt i Lunds universitets regi var därför stor.


– Det kändes lite jobbigt i början. Hur skulle det funka? Hur skulle jag förhålla mig till det akademiska? Men det var jag själv som hade lagt ribban, jag hade en bild av hur den akademiska världen skulle vara. I dag ser jag bara positivt på det, berättar Tord.

En av förklaringarna till att universitetsstudierna snabbt avdramatiserades var hans huvudlärares engagemang.

– Jag har aldrig träffat en så engagerad människa! Det gjorde att det blev så bra. Hon skapade en fin stämning. Men alla andra var också måna om oss och ställde upp helhjärtat.

Efter ett tag insåg Tord dessutom hur mycket egen kunskap han hade skaffat sig efter att som förtroendevald ha sysslat med arbetsrättsliga frågor.

– Utbildningen i Arbetsrätt gav en väldigt bra grund. Med min erfarenhet i bagaget blev det väldigt bra!

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen