Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Sten-Bertil Olsson, Lunds kommun

”Kunskapsveckan i Lund var ett fantastiskt sätt för kommunens lärare att få direktkontakt med den senaste forskningen”
Sten-Bertil Olsson, tidigare skoldirektör i Lunds kommun, samarbetade under fem år med Lunds universitet om Kunskapsveckan – en storsatsning på lärarfortbildning.

Sten-Bertil Olsson, Lunds kommunHur kom Kunskapsveckan till?
 – Initiativet kom ursprungligen från universitetet. Vi inom Lunds kommun tyckte att satsningen på vidareutbildning fyllde ett vacuum som uppstod när ansvaret för skolan övergick från stat till kommun. Kunskapsveckan var ett fantastiskt sätt för lärare och skolledare att få direktkontakt med den senaste forskningen. Under veckan fick våra lärare möta forskare och universitetslärare som besatt en oerhörd bredd och djup i sin kompetens.

Hur fungerade samarbetet med Lunds universitet?
 – Det fungerade mycket bra. Vi ställde höga krav på programmet och de lade ner mycket tid på att vaska fram precis det vi ville ha. Var det något speciellt vi önskade lade de ner stor omsorg och ordnade det. Lunds universitet var hela tiden öppna för förändring från oss beställare och måna om att vi skulle bli nöjda.

Vad var det bästa med ert samarbete?
 – Att sätta ihop Kunskapsveckan som enskild aktör hade varit mycket svårt. Lunds universitet fungerade som en grossist som kunde fånga upp föreläsare från de olika fakulteterna med de senaste forskningsrönen och sedan förmedla kunskaperna på ett stort torg. De åstadkom helt enkelt möten mellan den senaste forskningen, skollärarna och de yngsta medborgarna.


Porträtt på andra uppdragsgivare och tidigare deltagare

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen