Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Rolf Holmberg, E.ON

”Det är bra när industri och högskola kan komplettera varandra”
Rolf Holmberg med ansvar för arbetsmiljöarbete vid E.ON Värme Sverige sökte lämplig samarbetspartner för företagets internutbildning. Och fick kontakt med Lunds universitet på en mässa.

– Vi hade ett behov av att ge alla medarbetare en grundläggande utbildning inom miljö och säkerhet. Utöver det behövde våra chefer fördjupad utbildning, berättar han.

Etikett med Rolf Holmbergs namn och adress
Tillsammans med Lunds universitet tog E.ON fram ett skräddarsytt utbildningspaket om MAS – miljö, arbetsmiljö och säkerhet. Utbildningen hölls vid sex tillfällen på E.ONs olika arbetsplatser i landet och varvade föreläsare från universitetet med företagets egna.


– Vi ville att deltagarna skulle bli medvetna om vilket ansvar de har inför myndigheterna och få kunskap om risker och riskhantering och om den psykosociala arbetsmiljöns betydelse. Vi från E.ON beskrev tillämpningen i vårt företag så att deltagarna kunde knyta an till det som föreläsarna hade gått igenom, berättar Rolf Holmberg. För att hitta rätt nivå kördes först en testrunda med några utvalda kursdeltagare.


 – Vi hjälptes åt att anpassa materialet. Anställda i produktionen vill inte ha alltför teoretiskt presenterad kunskap. Det tog lite tid innan vi hittade rätt, men vi tyckte det gick bra när vi körde skarpt.


Skulle du rekommendera andra företag att anlita Lunds universitet?
– Ja, absolut. De har gedigen och djup kunskap i ämnet. Det ger respekt och tyngd. Det har varit kul och intressant att jobba tillsammans. Det är bra när industri och högskola kan komplettera varandra. Nivån på kunskap och teori är klockren.

Fler porträtt på tidigare deltagare och uppdragsgivare

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen