Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Mikael Gudmundsson, Unionen

"Direktkontakten med akademin och möjligheten till akademiska poäng är svårslagen"
Mikael Gudmundsson, ansvarig för chefer och egenföretagare på fackförbundet Unionen Sydväst, ville skapa en utbildning för sina medlemmar som kunde ge ett vidgat perspektiv på ledarskap. Tillsammans med Arbetsmiljöhögskolan vid Lunds universitet blev idén till verklighet. Idag levererar universitetet frukostseminarier och det nya ledarskapsprogrammet Excellence in Leadership som ger fackförbundets chefsmedlemmar spetskompetens inom ledarskap.

Mikael Gudmundsson, Unionen– Målet med frukostseminarierna är att erbjuda kompetensutveckling med spets för våra chefsmedlemmar. Vi vill få dem att bryta sig loss från tidigare antaganden och synsätt och hitta nya perspektiv på ledarskap.

Frukostseminarierna arrangeras tre gånger per termin och har pågått sedan 2011. Nöjdheten hos deltagarna är nästan alltid nio av tio. De uppger sig få ny energi, nya idéer och att de kan återvända till arbetet med nya synsätt.


Unionen har samarbetat med LUCE i flertalet år och beskriver att det känts väldigt bra.

– Vi har en god dialog. Det är därför vi valt att gå vidare med Excellence in Leadership.

Mikael Gudmundsson hoppas att framtiden med LUCE växer organiskt för att mynna ut i en chefsakademi där Unionens chefsmedlemmar kan fortbildas. Just nu ska han däremot främst värna om det nystartade Excellence in Leadership som omfattar 30HP. Ett fortsatt samarbete med LUCE anses vara en självklarhet.

– Att utveckla samarbetet med akademisk utbildning är en stark ambition. Det har varit bra hittills så varför skulle vi inte göra det? Jag tycker att företag som har kompetensutveckling bör ha en del som är akademiskt inriktat och då är LUCE en naturlig samarbetspartner.

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen