Mia Rolf, VD på Ideon Science Park

"Genom vårt samarbete med LU kan vi alltid hitta en lösning på kundens frågor"
Mia Rolf är VD på Ideon Science Park i Lund där över 400 företag tillsammans hittar drivet att skapa och uppfinna. Med Lunds Universitet och Ideon Science Park nära till hands, finns det inga begränsningar på vilka kunder som Lund kan ta emot för att utveckla.

Mia Rolf, VD på Ideon Science Park

Ideon Science Park och Lunds universitet har sedan många år tillbaka hållit uppdragsutbildningar i innovation och entreprenörskap tillsammans, med deltagare från hela världen.

– LUCE är snabba på att se marknadens behov. Sedan kan de enkelt plocka forskare från olika fakulteter och sätta ihop utbildningar som är mer i tiden än andra. Behoven som kunden har är alltid i fokus och tillsammans kan vi möta dessa.

Mia Rolf är även själv med och föreläser på uppdragsutbildningarna, då hon anser att det berikar hennes arbete att berätta hur Ideon Science Park växt fram och blivit till vad det är idag.

– Beroende på vad uppdragsgivaren är ute efter kan vi ta in forskare från universitet och entreprenörer från Ideon Science Park och skräddarsy sessioner efter deras önskan och frågor.

Samarbetet med Lunds universitet bidrar också till samhällsutvecklingen. Bland annat utbildningen MatchIT öppnar upp famnen för nyanlända och erbjuder en programmeringsutbildning. Den anpassas efter deltagarna och innehåller både teori och praktik som Ideon Science Park står för.

– Deltagarna kommer ut med en spetskompetens vilket stärker de lokala företagen.

Apropå att UNOPS (United Nations Office for Project Services) nyligen startade upp på Ideon Science Park, säger Mia Rolf att hon tror detta kommer stärka både Ideon Science Parks och LUCEs kopplingar till omvärlden och att många nya samarbeten kan komma upp.

– Ideon Science Park och Lunds universitet har ett partnerskap som är viktigt för vårt ekosystem i Lund, och kanske till och med för resten av världen. Det blir spännande att se vad framtiden har att erbjuda.

Sidansvarig:

kontaktinformation