Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mattias Lennartsson, Tetra Pak

”Från fördjupning till smörgåsbord”
När Tetra Paks anställda påverkade kursen om nanoteknik blev resultatet optimalt. Mattias Lennartsson är utvecklingsingenjör på Tetra Pak Processing Systems AB och gick tillsammans med andra medarbetare två tredagarskurser i nanoteknik vid Lunds universitet. Syftet var att bygga en generell kompetens inom företaget.

Mattias Lennartsson, Tetra Pak– Vi behövde ett brett smörgåsbord av nanokunskap som vi kunde plocka av, gå igenom olika saker som ytstrukturer, livsmedelsteknik, polymerteknik och se vad vi eventuellt kan göra med det.

Mattias upplevde att föreläsarna inledningsvis gick mer på djupet än vad han och kollegerna efterlyste. Till det andra kurstillfället fick de dock gehör för sina synpunkter.

– Den kursen blev det optimala för mig. Vi fick mer bredd och en chans att bilda vår egen uppfattning. Uppryckningen blev stark! Det var bra att de lyssnade. Jag skulle absolut rekommendera andra att gå kursen.

För Mattias betydde utbildningen att ämnet öppnades och aktualiserades.

– Kursdeltagarna kom från olika discipliner och vi alla fick en första scanning – det var bra! Nu läser jag vetenskapliga artiklar om nanoteknik och försöker lista ut om olika nyheter kan vara något för oss.

 

Sidansvarig:

kontaktinformation

Avdelningen för uppdragsutbildning
info [at] education [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 07 07

Besöksadress:
Medicon Village
Scheeletorget 1, Lund
Karta

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen