Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

Referenser

Möt några tidigare uppdragsgivare och deltagare
Lunds universitets uppdragsutbildningar är väletablerade inom både näringslivet och den offentliga sektorn. Här presenteras ett axplock uttalanden och rekommendationer från dem som genom åren anlitat oss som partner för kompetensutveckling och fortbildning.

Uppdragsgivare


Rolf Holmberg, E.ON
Rolf Holmberg, E.ONRolf Holmberg med ansvar för arbetsmiljöarbete på E.ON sökte en lämplig samarbetspartner för företagets internutbildning. Valet föll på Lunds universitet och tillsammans tog vi fram ett skräddarsytt utbildningspaket om MAS – miljö, arbetsmiljö och säkerhet. ”Det är bra när industri och högskola kan komplettera varandra. Nivån på kunskap och teori var klockren.”

Läs mer
 

Wictoria Pålsson, rektor i Halmstads kommunWictoria Pålsson, rektor i Halmstads kommun
När Wictoria Pålsson fann kompetensutvecklingen Nyanländas lärande dröjde det inte länge tills hon beslutade att anmäla sig och några andra pedagoger från sin skola. Förutom att få kunskaper som förbättrar skolgången för nyanlända barn fick hela personalen en nytändning.


Läs mer


Mikael Gudmundsson, UnionenMikael Gudmundsson, Unionen
Mikael Gudmundsson, ansvarig för chefer och egenföretagare på fackförbundet Unionen Sydväst, sökte nya sätt att berika sina chefsmedlemmar med kunskaper inom ledarskap. Sedan 2011 har frukostseminarier arrangerats sex gånger per år och det nyutvecklade programmet Excellence in Leadership skapats.


Läs mer


Deltagare


Amanda KuenstlerAmanda Kuenstler, University of Texas
Som riskhanteringsexpert vid University of Texas Medical Branch i Galveston ville Amanda Kuenstler kompetensutveckla sig inom säkerhet, så hon anmälde sig till den verksamhetsövergripande magisterutbildningen Human Factors and System Safety.

 

Läs mer


Mattias Lennartsson, Tetra PakMattias Lennartsson, Tetra Pak
När Tetra Paks anställda påverkade kursen om nanoteknik blev resultatet optimalt. Mattias Lennartsson är utvecklingsingenjör på Tetra Pak Processing Systems AB och gick tillsammans med andra medarbetare två tredagarskurser i nanoteknik vid Lunds universitet. Syftet var att bygga en generell kompetens inom företaget.

Läs mer

 


Camilla Wilén, fysiklärare i Åstorps kommunCamilla Wilén, Björnekullaskolan i Åstorp
Camilla Wilén, som är marinbiolog i botten, hade jobbat som fysiklärare i tio år när hon började på Lärarlyftet i fysik för årskurs 7-9. Hon kände sig snabbt starkare och knöt nya kontakter.


Läs mer

 


Lena Hallén, MSBLena Hallén, MSB – Myndigheten för samhällsskydd och beredskap
För Lena Hallén blev kursen i Omvärldsanalys inom politiskt styrda organisationer startskottet för egna deltidsstudier. ”Kunskapstörsten har växt!”

Läs mer

 Tord Johansson, KommunalarbetarförbundetTord Johansson, Kommunalarbetarförbundet
För Tord Johansson, ombudsman på Kommunalarbetarförbundet, blev universitetsstudierna en positiv upplevelse och ett bevis på hans yrkeskunnande.


Läs mer

 

Samarbetspartners


Sven-Thore Holm, InnovatörSven-Thore Holm, LundaVision
Sven-Thore Holm är en framstående entreprenör som bland annat byggt upp och varit VD för Ideon, Sveriges största science park. Idag samarbetar han med LUCE i arbetet med ett nationellt innovationsprogram för indonesier; Advanced Programme on Innovation Systems and Entrepreneurship. “Vi har fått ett lyft av varandra.”


Läs mer

 

 

Sten-Bertil Olsson, Lunds kommunSten-Bertil Olsson, Lunds kommun
Sten-Bertil Olsson, tidigare skoldirektör i Lunds kommun, samarbetade under fem år med Lunds universitet om Kunskapsveckan – en storsatsning på lärarfortbildning. ”Samarbetet fungerade mycket bra. Vi ställde höga krav på programmet och Lunds universitet lade ner mycket tid på att vaska fram precis det vi ville ha.”


Läs mer

Sidansvarig:

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen