Samarbeten i Nord- och Latinamerika

Lunds universitet samverkar och samarbetar med toppuniversitet världen över genom internationella nätverk, samarbetsprogram och plattformar. Här presenterar vi några av våra större, universitetsövergripande samarbeten med partners i Nord- och Latinamerika.

Samarbeten i Nordamerika

Universitetsövergripande partnerskap med University of Maryland College Park

University of Maryland (UMD) är ett offentligt, forskningsintensivt universitet. UMD har två campus: College Park beläget i närheten av Washington, D.C., och Baltimore.

UMD College Park har cirka 39 000 studenter, 9 000 anställda och 352 000 alumner, 92 grundutbildningsprogram, 107 masterutbildningar och 83 doktorandprogram.

University of Maryland College Park är medlem i U21-nätverket. UMD rankas enligt THE 2018 som ett av de främsta i världen, nr 69.

University of Marylands webbplats

Strategiska partnerskap – medarbetarwebben.lu.se

Samarbeten i Latinamerika

Lunds universitet har omfattande samarbeten i regionen, både när det gäller utbildning som forskning.

ACCESS – Academic Collaboration Chile Sweden

Lunds universitet har tillsammans med Uppsala universitet, Pontificia Universidad Catolica de Chile och Universidad de Chile skapat en plattform i syfte att öka samarbeten inom högre utbildning mellan Sverige och Chile.

accesschilesweden.com

FAPESP – São Paulo Research Foundation

Lunds universitet har sedan 2015 ingått ett samarbete med FAPESP (São Paulo Research Foundation). Syftet är att stärka samarbeten inom forskning mellan LU och forskare i delstaten São Paulo, Brasilien.

FAPESP:s webbplats

Läs mer om våra samarbeten i Latinamerika på medarbetarwebben.lu.se

Sidansvarig:

Nordamerika