Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Christine Blomquist

Universitetslektor Christine Blomqvist i lundamiljö.
Christine Blomquist är universitetslektor på Företagsekonomiska institutionen vid Lunds universitet.

Enligt vår medarbetarenkät är nio av tio anställda stolta över att arbeta vid Lunds universitet. Är du en av dem?
– Ja, jag är stolt över att arbeta här. Lunds universitet står för värderingar som är viktiga för mig. Som till exempel kritiskt tänkande, oberoende forskning och demokrati.

– Det är inte alltid vi lever upp till alla våra värdeord, men det finns en grund att stå på som många andra organisationer inte har. I en värld där kunskap blir allt mer lättflyktig tror jag att universitetet har en viktig roll att fylla som kunskapsorganisation med hög respekt och trovärdighet.
 

Skulle du rekommendera kollegor i Sverige eller utomlands att komma hit och arbeta – och i så fall varför?
– Jag skulle rekommendera kollegor från andra håll att komma till Lunds universitet. Det finns många anledningar, inte minst vårt svenska samhälle som, i alla fall relativt sett, präglas av demokrati och jämställdhet.

– Som lektor vid Företagsekonomiska institutionen vill jag speciellt framhålla möjligheten att dela min tid mellan arbetet vid universitetet och arbetet som egen företagare. Företagsekonomi är ett praktiskt ämne och mötet mellan teori och praktik, mellan abstraktion och konkretion, är essentiell.

– Jag kan ta med mig många konkreta exempel från företags- och förvaltningsvärlden in i min undervisning, vilket studenter uppskattar. De teorier och modeller som finns ska ju vara verktyg för studenterna när de senare kommer till praktiken på sina arbetsplatser. Jag skulle också vilja framhålla handlingsutrymmet man har som lektor i att utforma sin undervisning och kurser.

– Som forskare i ledarskap kan jag ha en del funderingar och synpunkter på det akademiska ledarskapet. Oavsett dessa funderingar, så ges jag stor frihet i min roll som lektor.  Det värdesätter jag, och det tror jag det finns andra som också gör.

 

Sidansvarig:

kontaktinformation

Sektionen Personal

Se avdelningar och kontaktpersoner

Postadress:
Box 117
221 00 Lund

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen