Livesändningar och video

Nedan hittar du livesändningar och videos med några av dem som forskar om hållbarhet, klimatfrågor och biologisk mångfald vid Lunds universitet.

På universitetets internationella Youtube-kanal hittar du fler filmade forskningsnyheter samt reportage, studentinnovationer, filmklipp från evenemang och mycket mer.

Lunds universitets internationella Youtube-kanal

Hållbart mode och företags ansvar (FB-live)

Malin Oud, människorättsexpert på Raoul Wallenberg-institutet, om hållbart mode och företags ansvar.

2018-04-24

De fyra mest effektiva personliga valen som gör skillnad för klimatet

En tur- och returresa till New York med flyg = två års köttätande. Kimberly Nicholas är forskaren som räknat ut vilka personliga val som gör mest skillnad för klimatet.

2018-04-18

Delningsbar ekonomi

Fyra saker människor i städer kan dela på istället för att äga själva.

2018-04-12

Förpackningens roll för minskat matsvinn (FB-live)

Annika Olsson, professor i förpackningslogistik, tipsar om hur du som konsument kan tänka när du handlar.

2018-04-04

Så fixar du surr i vårträdgården (FB-live)

Ungefär en tredjedel av de svenska vildbiarterna är hotade eller har minskat kraftigt. ”Ha lite stökigt”, är pollineringsexperten Lina Herbertssons bästa tips för hur du kan underlätta för bina i din egen trädgård.

Sidansvarig:

Experter på området

Letar du efter en expert inom klimat eller hållbarhet? Lunds universitet har en bred kompetens inom dessa områden.

Gå till expertlistan