Jubileumsbok: Lunds universitet under 350 år

Nu kan du köpa den populärvetenskapliga boken ”Lunds universitet under 350 år – Historia och historier”.

Jubileumsbok

Boken tar upp universitetets resa från liten provinsakademi med 14 professorer och 80 studenter till dagens internationella storuniversitet, som återkommande rankas bland världens hundra främsta.

"Lunds universitet under 350 år – Historia och historier" är en bok i coffee table-format, tryckt i 4-färg med över 500 bilder. Den skildrar de stora dragen och övergripande trenderna i universitetets historia, samtidigt som ett galleri av spännande individer och intressanta händelser lyfts fram.

Boken ger en inblick i utbildningens och forskningens utveckling, vardag och fest vid akademin, den fysiska miljön, studentliv, idéklimat, innovationer, samspel med omvärlden, universitetspolitik och organisation, bibliotek och museer med mera.

Text, form och produktion

Bokens huvudförfattare är Björn Magnusson Staaf, docent i arkeologi och lektor i museologi, och Fredrik Tersmeden, arkivarie vid Universitetsarkivet, som har skrivit sex kronologiska kapitel om universitetets övergripande historia. De bidrar även till bokens kortare tematiska avsnitt som i övrigt är skrivna av Patrik Andersson, Katarina Bernhardsson, Dick Harrison, Håkan Håkansson, Thomas Kaiserfeld, Tom O’Dell, Sverker Oredsson och Bengt Werner.

Petra Francke, kommunikatör på universitetets kommunikationsavdelning, är redaktör och grafisk formgivare.

Boken har producerats med hjälp av generösa bidrag från Hilda och Håkan Theodor Ohlssons stiftelse, Birgit och Sven Håkan Ohlssons stiftelse och Crafoordska stiftelsen.

Engelsk version

Boken finns också på engelska med titeln ”Lund University over 350 Years – History and Stories”. Den ges ut av Lunds universitet och är initierad av jubileumskommittén som organiserar Lunds universitets 350-årsfirande.

Här kan du köpa boken

Den kan köpas hos LU Shop på Winstrupsgatan 8 i Lund och i den ordinarie bokhandeln (i butik och på nätet), till exempel:
Adlibris.com
Bokus.com

Lexis Universitetsbokhandel Lund

Boklansering

Boken lanserades den 2 december 2016 på Pufendorfinstitutet tillsammans med inbjudna gäster. Bilder från eventet ligger uppe på jubileumsbloggen.

Se bilder från lanseringen.

Sidansvarig:

kontaktinformation