Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Civilingenjörsutbildning i bioteknik

Program 300 högskolepoäng5 årCivilingenjörsexamen

LTH:s civilingenjörsutbildning i bioteknik ger dig kunskap och verktyg för att kunna vara med och utveckla framtiden med nya och bättre läkemedel, en bättre och säkrare miljö samt hälsosammare mat. Bioteknik är biologi, kemi och teknik i samverkan. Med kunskaper i såväl biokemi, mikrobiologi och genteknik som teknik utvecklar du nya produkter och processer med naturens egna system som grund.

UTBILDNINGEN
Utbildningen ges i en miljö med världsledande forskning där engagerade lärare satsar på pedagogisk utveckling av utbildningen. Den består av ett basblock på 3 år och en specialisering på 2 år. Basblocket omfattar kurser i matematik, kemi, mikrobiologi, genteknik och processteknik. Och redan i början av utbildningen ingår industrianknutna projekt där kunskaper i biotekniska ämnen fördjupas. Det finns också stora inslag av laborativa övningar där du får använda bioteknisk apparatur eller göra mätningar i biotekniska eller kemitekniska processer. Utbildningen har också flera projektkurser.

Eftersom bioteknik är ett område med stark internationell prägel har du möjlighet att förlägga en del av din utbildning utomlands. Du kommer säkert även att få utländska studenter vid din sida under flera kurser. Allt detta ger en mycket omväxlande utbildning.

FRAMTIDEN
Bioteknikutbildningen är en bred utbildning som leder till många olika typer av arbeten. Du kan arbeta i små utvecklingsbolag med att ta fram framtidens läkemedel eller arbeta på stora företag som AstraZeneca och Novozymes. Du kan också arbeta med marknadsföring och försäljning av biotekniska produkter, livsmedel eller läkemedel men även hos myndigheter med frågor som förbättrar vår miljö eller säkerheten på våra livsmedel. Sist men inte minst kan du forska kring vår tids viktigaste frågor.

Mer om utbildningen hittar du på http://www.bioteknik.lth.se

Kontakt

Bioteknik (CI)
Utbildningsservice, Ole Römers väg 3C, Lund
+46 46 222 08 79

Görel Eriksson

Studievägledare

+46 46 222 08 79

gorel [dot] eriksson [at] lth [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Fysik 2, Kemi 1, Matematik 4 eller Fysik B, Kemi A, Matematik E (områdesbehörighet 9/A9)

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Alla utbildningstillfällen

Start Höstterminen 2019

Studieperiod

Ansökan

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

26 augusti 2019 - 9 juni 2024

Ordinarie anmälningstid har gått ut.

Senaste antagningspoäng

UrvalsgrupperHT 2018

Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,52

Gymnasiebetyg med komplettering (BII)20,52

Folkhögskolebetyg (BF)*

Högskoleprovet (HP)1,5

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Antagna studenter totalt

Höstterminen 201864 st

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se

Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

 

 

 

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://www.antagning.se/sv/Ta-reda-pa-mer-/Anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Civilingenjörsutbildning i bioteknik är 725 000 SEK.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen