Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Statistik: Deep learning och metoder för artificiell intelligens

Kurs 7.5 högskolepoäng

Beskrivning

Kursen ger en tillämpningsfokuserad och praktisk metod för att lära sig artificiella neuronnät och reinforcement learning. Den kan ses som en första introduktion till djupinlärning och presenterar ett brett spektrum av det senaste inom konnektionistiska modeller. Kursen behandlar de populäraste algoritmerna och arkitekturerna på ett enkelt och intuitivt sätt.

Kursens innehåll

  • Grunderna för maskininlärning samt de matematiska och beräkningsmässiga förkunskaperna för deep learning.
  • Feed-forward artificiella neuronnät, convolutional artificiella neuronnät och de återkommande kopplingarna till feed-forward artificiella neuronnät.
  • En kort historik över artificiell intelligens och artificiella neuronnät, samt genomgång av intressanta olösta forskningsproblem inom deep learning och konnektionism.

Kursen kan vara av intresse för dig som studerar statistik, datalogi, kognitionsvetenskap och matematik, såväl som t.ex. lingvistik, logik, filosofi och psykologi.

Du kommer att arbeta med projekt för att tillämpa teknikerna på verkliga problem. På kursen kommer i första hand R och/eller Python att användas, dock får du använda annan matematisk programvara som kan lösa uppgifterna på kursen (t.ex. Matlab). Projektdiskussioner medger att du kan dela och jämföra dina idéer med andra studenter och få specifik vägledning av lärare. Du kommer att få hjälp att översätta verkliga problem till matematiska modeller så att lämpliga algoritmer kan tillämpas med beaktande av beräkningsmässiga begränsningar.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Statistiska institutionen

Besöksadress
Tycho Brahes väg 1, 223 63 Lund

Postadress
Box 7080, 220 07 Lund

+46 46 222 89 21

http://www.stat.lu.se

Pierre Carbonnier

Studievägledare

+46 46 222 89 06

pierre [dot] carbonnier [at] stat [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

STAN45 eller STAN52 eller DABN14, eller 90 hp in statistik och en kurs i linjär algebra med matristeori, eller motsvarande.

Urval

Platserna fördelas enligt: Högskolepoäng (HPAV): 100 %.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, deltid 50%

På engelska

Studieperiod

15 januari 2024 - 19 mars 2024

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperVT 2024

Totalt antal antagna

Vårterminen 2024 - 7 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Statistik: Deep learning och metoder för artificiell intelligens är 15 000 SEK.