Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Genusstudier - Masterprogram

Program 120 högskolepoäng · 2 år · Magisterexamen

Studenter i lärosal. Foto.

Beskrivning

Är du intresserad av frågor som rör hur genusvetenskapliga teorier kan bidra till en förståelse av bredare sociala processer?

Vad ska jag studera?

Detta program är ett tvärvetenskapligt masterprogram inom samhällsvetenskap. Du kommer att lära dig hur aktuella feministiska teorier i dialog med etablerade akademiska discipliner har bidragit till förståelsen av bredare sociala processer. Du kommer att förbättra din förmåga att kritiskt granska, utvärdera och diskutera fältets viktigaste teoretiska perspektiv och forskningsresultat. Du kommer att kunna formulera och analysera kopplingar mellan teori och praktik när det gäller genus, klass, etnicitet och sexualitet. 

Detta är även ett internationellt masterprogram och undervisningsspråket är engelska. Det innebär bland annat att du ska ansöka om programmet på universityadmissions.se istället för antagning.se. Läs mer om programmet här: https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-SASSG

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Program coordinator

E-post: master [at] sam [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

För tillträde till programmet krävs motsvarande en svensk kandidatexamen med ett av följande huvudområden: genusvetenskap, kulturgeografi, rättssociologi, socialantropologi, socialt arbete, sociologi, statsvetenskap eller utvecklingsstudier (inkluderande minst 90 hp i ett av dessa huvudområden) eller motsvarande.

Muntlig och skriftlig språkfärdighet i engelska motsvarande Engelska 6/B från svenskt gymnasium är ett krav. Ekvivalering genomförs i enlighet med nationella riktlinjer.

Urval

Studentens förmåga att genomföra utbildningen är det huvudsakliga urvalskriteriet. Studenter rangordnas på grundval av tidigare studieresultat (betyg på kurser och examensarbete i kandidatexamen), engelsk språkfärdighet och en avsiktsförklaring. Eftersom utbildningen är tvärvetenskaplig eftersträvas en jämn fördelning av huvudområden inom gruppen. Antagna sökande från ett huvudområde får inte överstiga 30 % av samtliga antagna studenter. Den sökandes huvudområde kommer således att utgöra urvalskriterium i fall av många sökande från ett och samma huvudområde. Följande huvudområden ger behörighet: genusvetenskap, kulturgeografi, rättssociologi, socialantropologi, socialt arbete, sociologi, statsvetenskap och utvecklingsstudier.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

30 augusti 2024 - 7 juni 2026

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Genusstudier - Masterprogram är 250 000 SEK.

Viktig information till dig som ska söka ett program på avancerad nivå (master eller magister)

När du söker till ett masterprogram kan det finnas särskilda instruktioner eller extra dokument som ska skickas in med ansökan. För att vara säker på att din ansökan blir komplett, vill vi att du även läser den mer specifika ansökningsinformationen på programsidan på vår internationella webbplats. Det är till exempel vanligt att du ombeds skicka in ett statement of purpose, ett CV eller ett rekommendationsbrev.
 
Läs detaljerade instruktioner om att ansöka till master