Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Konstnärligt kandidatprogram i musik, Symfoniorkesterinstrument

Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen

Beskrivning

Musikhögskolan i Malmö tillhör Lunds universitet och är skolan för dig som önskar arbeta professionellt som musiker, kyrkomusiker, kompositör, musiklärare eller forskare, och önskar en gedigen utbildning inom ditt musikområde. Här kan du nå högsta möjliga nivå i ditt konstnärskap och personliga uttryck och kan med dina specialkunskaper aktivt bidra i det dynamiska kulturlivet. I centrum står vår gemensamma passion för musik och lärande.

Du skall efter genomgången utbildning ha tillräckliga kunskaper och färdigheter för att kunna verka i arbetslivets olika former, såsom solist eller medlem i fasta ensembler och/eller fria grupper. Utbildningens fokus ligger på att utveckla såväl det egna musicerandet som det egna musikerskapet och mycket tid ges åt instrumental- och instuderingsstudier.

Studierna består till stor del av individuella lektioner men också av grupplektioner som exempelvis mästarklasser och gemensamma lektioner. Musikerutbildningen arbetar i tillägg till detta med repertoar för kammarmusik och orkester. Arbetet redovisas konsertant vid offentliga konserter. Efter fullbordad utbildning ges konstnärlig kandidatexamen i musik.

Symfoniorkestern genomför runt sex projekt per år under ledning av internationellt verksamma dirigenter. Repertoaren utgörs av klassisk, romantisk och nutida musik och solisterna hämtas ur de egna leden efter provspelning. Orkestern spelar cirka 12–15 konserter per år, både på Musikhögskolan, men också på bland annat Malmö Live och Helsingborgs Konserthus. Orkestern gör med ett par års mellanrum en utlandsturné.

Musikerprogrammet för symfoniorkesterinstrument ges med följande inriktningar:

  • Tvärflöjt
  • Klarinett
  • Oboe
  • Fagott
  • Valthorn
  • Trumpet
  • Trombon
  • Tuba
  • Violin
  • Viola
  • Cello
  • Kontrabas
  • Slagverk
  • Harpa

Antagning

Anmälan till detta program sker via www.antagning.se under perioden 1 december, 2023 - 15 januari, 2024. 

För att bli antagen till våra program krävs att du genomför antagningsprov vid Musikhögskolan i Malmö. Det är viktigt att du tar del av informationen om antagningsprovens genomförande samt vad som gäller för just det program som du söker på webbplatsen för Musikhögskolan i Malmö. 

Mer information om programmet och antagning:
https://www.mhm.lu.se/utbildning/musiker-och-kyrkomusikerutbildningar/s…

 

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Musiker- och kyrkomusikerutbildningarnas kansli (Musikhögskolan)

Besöksadress
Ystadvägen 25, Malmö

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Musikhögskolans antagningsprov.

Urval

Baserat på antagningsprov

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Malmö, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 6 juni 2027

Ansökan

Stängd för anmälan

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Konstnärligt kandidatprogram i musik, Symfoniorkesterinstrument är 570 000 SEK.