Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Digitala kulturer - Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen

Beskrivning

Internet, digitala och nätbaserade miljöer dominerar idag stora delar av vardagslivet och vår kultur. Därför är det viktigt att förstå handlingsmönster och föreställningsvärldar som uppstår när vi relaterar till varandra, till samhället, till konsumtion och kulturproduktion genom digitala teknologier.

När humanistiska ämnen har blivit allt mer efterfrågade för att kunna problematisera och analysera situationen är det också avgörande att behärska de digitala verktygen för att delta i utvecklingen. Vi utbildar kompetenta humanister som kan kommunicera med olika grupper som har skilda kunskaper om digitala medier och teknologier.

Kandidatprogrammet förenar teoretiska ämneskunskaper och analytiska samt kommunikativa färdigheter med färdigheter i digital medieproduktion, utifrån arbetslivets önskemål om kultur- och samhällsanalytiker med både generella och specifika kunskaper.

Programmet anknyter genomgående till arbetslivet, t ex genom en verksamhetsförlagd kurs och ett flertal projektkurser. Det ingår en valbar termin som ger din utbildning en unik profil. Du som har läst programmet kan bland annat arbeta med digitala strategier och kulturförmedling, inom webbredaktioner, på kommunikations- och webbyråer, som researcher i digitala produktionssammanhang, som webbanalytiker och som projektledare i digitaliseringsprojekt, men det ger dig också förutsättningar att hantera de förändringar som sker i samhället och själv skapa egna möjligheter på arbetsmarknaden.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för kulturvetenskaper

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

+46 46 222 31 40

https://www.kultur.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Platserna fördelas enligt: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

2 september 2024 - 6 juni 2027

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)15,09
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)18,96
Folkhögskolebetyg (BF)3,00
Högskoleprovet (HP)0,60

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 40 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Digitala kulturer - Kandidatprogram är 345 000 SEK.