Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Etnologi: Kvalificerad arbetspraktik och projektarbete

Kurs 30 högskolepoäng

Beskrivning

Syftet med kursen är att ge dig möjlighet att använda etnologi i arbetslivet genom ett projektarbete (15 hp) och en kvalificerad arbetspraktik (15 hp). Kursen vänder sig till dig som har minst 90 högskolepoäng i etnologi.

I kursen får du planera, genomföra och redovisa ett individuellt projekt samt göra en kvalificerad praktik på en arbetsplats relevant för din utbildning och intressen av framtida arbetsliv. I huvudsak omfattar kursen eget och självständigt arbete samt studiebesök, branschkontakter, seminarier och föreläsningar.

Projektarbetet
En allt större del av arbetslivet ägnas åt olika former av projektarbete, något som leder till nya möjligheter och utmaningar för såväl yrkesverksamma etnologer som för etnologers arbetsmarknad i stort.

Projektkursen syftar till att ge grundläggande kunskaper och färdigheter i projektledning, projektplanering och projektanalys.

Kursen består av dels eget individuellt arbete med ett mindre kunskapsbaserat projekt, dels av verksamhetsförlagd undervisning i form av studiebesök med efterföljande seminarier i grupp.

Projektarbetet görs gärna med utgångspunkt i studentens tidigare examensarbete för en kandidatkurs i etnologi, tex en uppsats. Studenten får då möjlighet att omsätta sin vetenskapliga kompetens i praktisk tillämpning. Studenten kan också skapa en ny projektidé som baseras på etnologisk kunskap/forskning. Inför kursstart ska studenten kunna presentera en möjlig idé till ett genomförbart projekt.
 
Praktiken
Praktikkursen genomförs under ca 10 veckor varav 8 veckor på en arbetsplats. Praktiken sker inom en relevant organisation, inom t.ex. företag, myndighet, förening eller kulturinstitution, med arbetsuppgifter relevanta för en etnolog. Utöver att delta i den ordinarie verksamheten ingår i praktikkursen att genomföra en självständig uppgift.

Studenten ansvarar själv för att hitta praktikplats, i samråd med kursansvarig lärare. En plan för praktiken tas fram av praktikvärden, studenten och kursansvarig. För vägledning när det gäller val av praktikplatser, kontakta Anna Burstedt, studievägledare.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Institutionen för kulturvetenskaper

Besöksadress
Helgonavägen 3, LUX – Hus C, Lund

Postadress
Box 192, 221 00 Lund

+46 46 222 31 40

https://www.kultur.lu.se/

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande samt 90 högskolepoäng i etnologi, där kandidatkursen i etnologi ingår.

Urval

Platserna fördelas enligt följande: Betyg 34%, Högskoleprov 34% och antal tidigare högskolepoäng vid sista anmälningsdag (upp till 165) 32%. Vid lika meritvärde görs urval på högskoleprovet. Om det också är lika görs urval med lottning.

Anmälan & antagning

Start Vårterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På svenska

Studieperiod

15 januari 2024 - 2 juni 2024

Ansökan

Inställt

UrvalsgrupperVT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)-
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)-
Högskoleprovet (HP)*

Totalt antal antagna

Vårterminen 2023 - 1 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Etnologi: Kvalificerad arbetspraktik och projektarbete är 55 000 SEK.