Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Economy and Society - Kandidatprogram

Program 180 högskolepoäng · 3 år · Kandidatexamen

Illustration: Kritade konturer av höghus växer ur myllan

Beskrivning

Hur kan vår förståelse av tidigare ekonomisk förändring hjälpa oss att främja framtida hållbar utveckling? Programmet ges på engelska och riktar sig till dig som har ett starkt internationellt engagemang, är intresserad av en internationell karriär både i offentlig och privat sektor, och vill utveckla dina kunskaper och färdigheter inom ekonomiska samhällsanalyser i ett globalt sammanhang.

 Du kommer att studera vid institutionen för ekonomisk historia, där undervisningen handlar om hur förståelse av ekonomisk förändring i det förflutna kan hjälpa oss att förstå samtiden och forma framtiden. Ekonom-historiker använder begrepp och teorier från samhällsvetenskaperna för att studera ekonomiers utveckling i många olika sociala, politiska och kulturella sammanhang. De kombinerar kompetensen hos ekonomen och historikern, statistikern och sociologen. De flesta kurserna ges vid institutionen för ekonomisk historia, men programmet innehåller även fyra kurser som ges vid institutionen för nationalekonomi.

Under termin fem läser du valbara kurser. Du kan välja att plugga utomlands på ett av Ekonomihögskolans partneruniversitet. Om du hellre vill prova på praktik (internship) så går det också bra. Den sista terminen har ett tydligt fokus på forskning. Den första halvan av terminen inleds med en fördjupningskurs i metod, och andra halvan ägnas åt ditt examensarbete.

På Ekonomihögskolans engelska webbplats kan du läsa mer om programmet. Vi rekommenderar att du noggrant läser igenom informationen om programmets kurser och den del som vi kallar FAQ (Frequently Asked Questions) för att säkerställa att Economy and Society är ett program för dig.

Stängd för anmälan

Alla utbildningstillfällen

Kontakt

Programkoordinator

Håkan Lobell

Telefon: +46462227485

E-post: EAS [at] ehl [dot] lu [dot] se

Behörighet & urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet samt Engelska 6, Matematik 3b eller 3c och Samhällskunskap 1b eller 1a1+1a2

Urval

I den tidiga internationella antagningsomgången fördelas platserna till 100% genom betyg. I den senare nationella antagningsomgången fördelas platserna enligt följande: Betyg: 66 %, Högskoleprov: 34 %. Universitetet har beslutat att använda giltigt högskoleprovsresultat som skiljekriterium vid lika meriter.

Anmälan & antagning

Start Höstterminen 2024

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 6 juni 2027

Ansökan

Stängd för anmälan

Dagtid Lund, heltid 100%

På engelska

Studieperiod

2 september 2024 - 6 juni 2027

Ansökan

Stängd för anmälan

UrvalsgrupperHT 2023
Gymnasiebetyg utan komplettering (BI)20,42
Gymnasiebetyg med komplettering (BII)21,00
Folkhögskolebetyg (BF)-
Högskoleprovet (HP)1,15

Totalt antal antagna

Höstterminen 2023 - 40 st

- (streck) = ingen antagen i gruppen
* (stjärna) = alla antagna i gruppen

Tabellen visar lägsta meritkrav/poäng på högskoleprovet som krävdes för aktuell termin. Siffrorna varierar beroende på bland annat antal sökande och antal platser. Läs mer om antagningspoäng.

Anmäl dig via antagning.se

Du anmäler dig till våra kurser och program på Antagning.se. Där kan du sedan följa din anmälan och kontrollera att dina meriter registrerats. Det är även där du loggar in för att svara på ditt antagningsbesked.

Läs mer om anmälan och antagning samt sista anmälningsdag på våra Studera-sidor

Antagning.se


Sen anmälan

Efter sista anmälningsdag stänger anmälan till alla utbildningar. De kurser och program som har platser kvar efter första urvalet kan öppna för sen anmälan efter att de första antagningsbeskeden publicerats. Dessa utbildningar är då märkta ”Öppen för sen anmälan” på Antagning.se. Detta gäller anmälan till vår-, sommar- och hösttermin.

Läs mer om sen anmälan här

Gör en sen anmälan på Antagning.se

Anmälnings- och studieavgifter för medborgare utanför EU/EES

Avgifterna gäller alltså inte dig som är medborgare i Sverige, något annat EU- eller ESS-land eller Schweiz. Läs vidare på https://antagning.se/sv/studier-pa-hogskoleniva/anmalnings--och-studieavgifter/

Anmälningsavgiften är 900 kronor. Studieavgiften för Economy and Society - Kandidatprogram är 360 000 SEK.