Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Projekt och samarbeten

Universitetets regionala samarbeten med näringsliv och offentlig verksamhet ökar för varje år, och vi deltar nu i flera konkreta samverkansprojekt, såväl som i samarbeten på strategisk nivå.

Skånes livsmedelsakademi, Mobile Heights och Forsknings- och innovationsrådet i Skåne (FIRS) är exempel på mer strategiska projekt vi ingår i. Det var till exempel mycket tack vare FIRS insatser Medicon Village och Mobile and Pervasive Computing Institute (MAPCI) skapades.

Medicon Village

När AstraZeneca beslöt att flytta sin verksamhet från Lund föddes idén om Medicon Village – en bred, regional samverkanssatsning inom livsvetenskap, där Lunds universitet är en av huvudparterna. Ambitionen är att skapa en Life Science-anläggning i världsklass, med fokus på cancerforskning.

Medicon Villages webbplats

Mobile and Pervasive Computing Institute

Mobile and Pervasive Computing Institute at Lund University, MAPCI, är ett kompetenscentrum för så kallad distribuerad molnteknologi som sammanför teknologiområdena mjukvara och kommunikation.

Grundare av centret är Lunds universitet, Sony Mobile och Region Skåne. Utöver en grundplåt på runt 100 miljoner kronor ska svenska och internationella forskningsanslag komplettera verksamhetens finansiering via olika projekt.

Kompetenscentret kompletterar mobilklustret Mobile Heights, vars medlemmar i Lund- och Malmöregionen består av företag och akademi som tillsammans har 7000 anställda med spetskompetens inom mobilkommunikation.

MAPCI:s webbplats

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Ulla Boström Hjorth, samverkansansvarig
Ulla [dot] Bostrom_Hjorth [at] fsi [dot] lu [dot] se
Telefon: 046-222 70 51

 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen