Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

LU Innovation – universitetets innovationsverksamhet

genvägen från forskningsresultat till samhällsnytta
LU Innovation är navet för innovation och kommersialisering vid Lunds universitet. Här arbetar vi för att kunskap från universitetet ska komma samhället till nytta och bidra till både arbetstillfällen och tillväxt.

LU Innovation hjälper studenter och forskare att omvandla idéer och forskningsresultat till nya framgångsrika produkter, tjänster eller metoder.

Vi gör det bland annat genom:

  • att agera bollplank och bidra med affärsutveckling
  • patentrådgivning och stöd i immateriella frågor
  • hjälp med finansiering i projektets olika faser
  • hjälp med juridik och avtalsfrågor
  • kunskap kring att starta ett bolag
  • ett stort nätverk med viktiga kontakter.

Ofta är vi länken mellan akademi och näringsliv, och genom nära kontakt med olika industriella nätverk kan vi skapa kontakt och etablera samarbeten.

LU Innovation samarbetar även med andra aktörer, exempelvis inkubatorer och olika typer av finansiärer, och har nära kontakt med olika industriella nätverk.

LU Innovation består av en myndighetsdel och en bolagsdel, LU Holding AB. Dessa båda fungerar som en enhet med ett gemensamt uppdrag och en gemensam ledning.

LU Innovations webbplats

LU Holding – vårt bolag

Via LU Holding arbetar universitetet operativt med att ta nya innovationer till marknaden – genom att ingå delägarskap i bolag baserade på kunskap från Lunds universitet eller hjälpa till att licensiera ut forskningsresultat till redan etablerade bolag.

Sedan 1999 har LU Holding investerat i drygt 100 nya bolag som alla har ursprung, som tillsammans genererat över 3 700 årsarbeten och mer än 1,2 miljarder kronor i skatteintäkter.

VentureLab för studenter

VentureLab är en del av LU Innovation och arbetar för att uppmuntra till entreprenörskap hos studenter och hjälpa de som funderar på att starta eget.

VentureLab erbjuder inspirationsaktiviteter, idé- och affärsutveckling och möjlighet till gratis kontorsplats i inkubatorn på Ideon Agora.

VentureLabs webbplats

Läs mer om inkubatorer på Lunds universitet

Samarbeten med externa aktörer

Från LU Innovation drivs också projekt och program i samarbete med andra aktörer. Ett exempel är Innovationskontor Syd som är ett samverkansprojekt mellan högskolorna i södra Sverige.

Ett annat exempel är Swelife som är ett strategiskt innovationsprogram som finansieras av Vinnova och koordineras från LU Innovation.

Innovationskontor Syds webbplats

Swelifes webbplats

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

LU Innovation
Lotte Larsen, kommunikatör

LU Innovations webbplats


Besöksadress:
Sölvegatan 16, 223 62 Lund

Karta

Postadress:
LU Innovation
Lunds universitet
Box 117
221 00 Lund

 

LU Innovation på Twitter

LU Innovation på LinkedIn

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen