Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Så kan du ge till Lund

Alumner och Lunds universitets vänner
När du väljer att stödja forskningen och utbildningen vid Lunds universitet blir du en del av vårt gemensamma kunskapssökande och önskan att vilja veta och förstå mer, skapa förbättringar och ökade värden för mänskligheten och vår planet.

Tillsammans gör vi skillnad

Människan definierar sig själv genom sina handlingar – med ditt stöd kan vi tillsammans verka för att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor. Kontakta oss, så skräddarsyr vi tillsammans en bra lösning för hur dina pengar bäst kommer till nytta i nya forskningsgenombrott för mänsklighetens tjänst. Se vidare under "Här når du oss" i högerspalten.

Penninggåva

Detta är absolut det enklaste sättet att bidra till nya och värdefulla forskningsgenombrott. Använd vårt bankgiro 830-6599. Ange ditt namn, kontaktuppgifter samt vad du vill stödja. Vi kontaktar alla donatorer.

Regelbundna överföringar

Nu finns det möjlighet att skapa en regelbunden överföring till ett område som du vill donera till. För över pengarna till Lunds universitets bankkonto genom att använda betalningsuppgifterna nedan. Ange namn och det område du vill stödja i meddelandefältet, exempelvis ”Global Scholarship Lena Svensson”. Eftersom detta är ett bankkonto kan ni lätt och smidigt skapa en regelbunden överföring via er bank. För information om Lunds universitets bankkonto, se nedan.

Kontonummer:12810119309
Bankens adress:
Danske Bank, Norrmalmstorg 1, Box 7523, 103 92 Stockholm
BICISWIFT-kod:DABASESX
IBAN: SE86 1200 0000 0128 1011 9309

Minnes- eller högtidsgåva i samband med begravning

Uppmärksamma en högtidsdag eller hedra en persons minne i samband med begravning genom att stödja forskning och utbildning vid Lunds universitet. Använd vårt bankgiro 830-6599.

Ange summa, namn och kontaktuppgifter, den avlidnes namn och forskningsändamål.

Om du inte får plats med din märkning på inbetalningsavin eller i textrutan för meddelande i din internetbank går det bra att skicka ett mail med informationen till christine [dot] schmiege [at] fsi [dot] lu [dot] se.

Väljer du inget forskningsändamål kommer pengarna att användas till stipendier vid Lunds universitet.

Efter begravningen skickar Lunds universitet ett minnesblad till den avlidnes anhöriga. Lunds universitet har dessvärre ingen möjlighet att tacka varje individuell givare.

Stipendium

Instifta ett stipendium inom ramen för Lund University Global Scholarship Fund. På så sätt möjliggör du för talangfulla studenter från hela världen, oavsett finansiell status, att ta sin masterexamen i Lund. Stipendierna går till internationella talanger med potential att bli nästa generations stora ledare och samhällsbyggare.

Läs mer om hur du kan hjälpa och förändra livet för globala talanger

Starta en egen insamling

Under samlingsnamnet Forska Lund kan du skapa ett eget insamlingsinitiativ för verksamheter eller forskningsområden vid Lunds universitet som du brinner extra mycket för. Kontakta oss om du vill starta en insamling så hjälper vi dig.

Se aktuella insamlingsinitiativ från Forska Lund

Företagsgåva

Visa dina kunder och din personal att ditt företag stödjer världsledande och viktig forskning. Vi hjälper er att hitta ett område och gåvoändamål som passar just er företagsprofil. När ni som företag skänker minst 5000 kronor eller mer får ni ett vackert gåvobevis att hänga på väggen.

Skattebefriad aktieutdelning

Genom att skänka skattebefriad aktieutdelning ökar du värdet på din gåva. Du kan skänka utdelningen från börsnoterade företag eller som ägare i ett fåmansbolag.

Öka värdet på din gåva genom skattebefriad aktieutdelning

Testamente

Genom att skriva in Lunds universitet i ditt testamente kan du stödja den forskning du tycker är viktig. Kontakta oss för en diskussion kring dina önskemål och hur pengarna kan komma bäst till nytta för nya forskningsgenombrott.

Stiftelse eller fond

En stiftelse eller fond är ett bra sätt att skapa långsiktig avkastning och garantera finansiering över tiden, till exempel vid en ny professur. Kontakta oss så tar vi tillsammans fram den bästa lösningen utifrån dina önskemål.

Stöd Lunds universitet från USA

Lund University Foundation (LUF) är en  fristående stiftelse som samarbetar med Lunds universitet. Stiftelsens syfte är att stärka universitetets band med USA och våra amerikanska alumner samt underlätta donationer till Lunds universitet från USA. I USA finns också möjlighet att donera pengar till American-Swedish Scholarship Fund.

Läs mer om LUF samt den amerikanska stipendiefonden

Allmänna villkor/GDPR

Lunds universitet samlar in och hanterar personuppgifter när vi forskar, utbildar och samverkar med enskilda och organisationer i Sverige och världen. Det gäller våra studenter, våra samarbetspartners och dig som är med i våra forskningsprojekt. Läs mer här

 

 

Sidansvarig:

Här når du oss

Donatorrelationer
Postadress:
Lunds universitet
Box 117, 221 00 Lund

Besöksadress:
Universitetshuset, 2 vån
Paradisgatan 2, Lund

Pia Siljeklint 
Avdelningschef
Telefon: 046-222 34 39
pia [dot] siljeklint [at] fsi [dot] lu [dot] se

Anna Ntinidou
Biträdande avdelningschef
Telefon: 046-222 36 28
anna [dot] ntinidou [at] fsi [dot] lu [dot] se

Eric Hamilton
Senior Development Officer
Telefon: 046-222 03 41
eric [dot] hamilton [at] rektor [dot] lu [dot] se

Helena Perhag
Senior Development Officer
Telefon: 046-222 30 68
helena [dot] perhag [at] rektor [dot] lu [dot] se

Michelle Ariga
Development Manager
Telefon: 046-222 73 29
michelle [dot] ariga [at] rektor [dot] lu [dot] se

Daniel Parknäs Örnfelt
Development Officer
Telefon: 0702-74 58 43
daniel [dot] parknas_ornfelt [at] fsi [dot] lu [dot] se

Oscar Heimburg
Kommunikatör
Telefon: 046-222 90 77
oscar [dot] heimburg [at] rektor [dot] lu [dot] se

Christine Schmiege
Administratör
Telefon: 046-222 77 36
christine [dot] schmiege [at] rektor [dot] lu [dot] se

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen