Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mat, makt och miljö – går det att äta klimatsmart?

debatt i lund 25 april 2018
Har du svårt att bestämma dig när du ska handla mat till middagen? Räcker det att maten är god och nyttig? Eller hoppas du att det du plockar ner från hyllan också ska vara bra både för smältande polarisar och för djur och natur på nära håll?

Konsumenter har fått axla ett stort ansvar när det gäller att välja hälsosam, klimatsmart och hållbart producerad mat. Frågan är hur stor makt konsumenter egentligen har. Vilket ansvar har livsmedelsproducenterna? Och politikerna?

I  PANELEN

  • Karolina Skog, Sveriges miljöminister
  • Fredrik Hedenus, forskare från Chalmers som studerar matens miljö- och klimatpåverkan
  • Henrik Smith, biologiprofessor från Lunds universitet som studerar ekosystem och biologisk mångfald
  • Ann-Helen Meyer von Bremen, journalist och författare till boken ”Makten över matkassen”


MODERATOR

  • Tomas Tengby, journalist och programledare för SRs program Meny
     

Illustration: Odlingslandskap, höghus, konsument

Illustration: Catrin Jakobsson

 

Sidansvarig:

Kontaktinformation

Redaktionskommittén för Debatt i Lund består av Ann Katrin Bäcklund,
Britta Collberg, Anna Meeuwisse,
Ulrika Oredsson, Mikael Sundström och
Lisa Thelin från Lunds universitet samt Andreas Ekström från Sydsvenskan.

Har du ett bra debattämne?
Tipsa oss gärna!

Ulrika Oredsson
Forskningskommunikatör
046-222 70 28
ulrika [dot] oredsson [at] kommunikation [dot] lu [dot] se

Lisa Thelin
Avdelningschef
Avdelningen för samverkan
046-222 49 37
lisa [dot] thelin [at] fsi [dot] lu [dot] se


 

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen