Litterär afton om Biblioterapi och litteraturläsningens sociala värden

Övrigt

Det är välkänt att litteraturläsning kan upplevas som terapeutiskt, men hur fungerar egentligen ’biblioterapi’/? Och hur påveras läsupplevelsen om den delas med andra?

För att diskutera dessa frågor har Lundensiska litteratursällskapet bjudit in litteraturvetarna Torbjörn Forslid (LU), Anders Ohlsson (LU) och Cecilia Pettersson (Göteborgs universitet).

Lundensiska litteratursällskapet (LLS) är en ideell förening förankrad i Språk- och litteraturcentrum (SOL) på Lunds Universitet. Föreningen arbetar för att berika det litterära samtalet i Sydsverige genom att upprätta ett forum för möten mellan allmänheten och den forskningsverksamhet som bedrivs inom litteraturvetenskap och andra närliggande ämnen.

Varje år anordnar vi ett antal samtalskvällar under namnet Litterär Afton där inbjudna gäster från olika kompetensområden samtalar kring ett tema inför publik.

Inträde: 50 kr, Studenter: 20 kr, eller medlemskap i LLS 2018 (150kr)
OBS: vi kan tyvärr endast ta betalt i kontanter
Serveringen öppnar 18.30

Välkomna!