Babesia: en fästingburen smitta som kan spridas med blodtransfusion

Bild av babesiaparasiten.
Föreläsning
Babesia är en liten parasit som bor inuti röda blodkroppar i blodet. Den finns hos både djur och människor i Sverige och kan vara mycket farlig för den som har dåligt immunförsvar.

Välkomna till en föreläsning inom ramen för Crafoords vetenskapsluncher med Kristina Persson, forskare vid institutionen för laboratoriemedicin, Medicinska fakulteten, Lunds universitet.

Crafoords vetenskapsluncher är en serie föreläsningar som lyfter fram forskning som har fått anslag från Crafoordska stiftelsen och är ett samarbete mellan Lunds universitet, Crafoordska stiftelsen och Lunds stadsbibliotek. De är gratis och öppna för allmänheten. Ingen föranmälan krävs.

Föreläsningen inleds med en presentation av Crafoordska stiftelsen och avslutas med en kort frågestund där publiken ges möjlighet att ställa frågor.

Läs mer om Crafoords vetenskapsluncher.

Tid:
2020-03-18 12:00 till 12:45
Plats:
Lunds stadsbibliotek, Atriumgården, Sankt Petri kyrkogata 6, Lund.
Kontakt:
noomi.egan [at] fsi.lu.se

Tid:
2020-03-18 12:00 till 12:45
Plats:
Lunds stadsbibliotek, Atriumgården, Sankt Petri kyrkogata 6, Lund.
Kontakt:
noomi.egan [at] fsi.lu.se