Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Lunds universitet går med i Klimatramverket

Lunds universitet har tillsammans med ett drygt 30-tal universitet och högskolor anslutit sig till Klimatramverket. Ramverket är ett stöd till universitetets eget arbete med att arbeta med klimat- och hållbarhetsfrågor.

-    Det är viktigt att vi inom sektorn arbetar tillsammans för att lösa de stora samhällsutmaningarna. Universiteten är stora samhällsaktörer och ska driva radikala globala förändringar genom forskning, utbildning och innovativt tänkande och handlande. Vi arbetar på flera sätt med hållbarhetsfrågor vid Lunds universitet och Klimatramverket är ännu ett sätt att lyfta dessa frågor högt på agendan, säger Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz.

Närmast framöver ska en övergripande hållbarhetsstrategi med tillhörande handlingsplan antas vid Lunds universitet.

Detta är Klimatramverket

Läs mer om Klimatramverket på Chalmers webbsida
 

Fler exempel på hur Lunds universitet arbetar med klimat- och hållbarhetsfrågor:

- Expertnätverket Hållbarhetsforum

- Den tvärvetenskapliga forskarskola inom Agenda 2030 som samlar alla fakulteter. 

- Nya reseföreskrifter som innebär att tjänsteresor ska planeras och genomföras på ett sådant sätt att negativ påverkan på miljön begränsas i största möjliga mån.

- Miljöhandlingsplan

- Fossilfria fondplaceringar

Läs mer om Lunds universitets hållbarhetsarbete på Sydsvenskans Aktuella frågor
 

Läs mer om hållbarhetsfrågor i rektor Torbjörn von Schantz blogg
 

 

 

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.