Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Grattis Marianne Gullberg...

Kvinna som pratar

...föreståndare för Humanistlaboratoriet som tilldelats Ann-Kersti och Carl-Hakon Swensons pris på 700.000 kronor av Vitterhetsakademien, för humanistisk och samhällsvetenskaplig forskning 2019.

Du får priset för dina ”banbrytande och erkända arbeten inom psykolingvistiken med nya metoder och resultat som ändrat vår syn på hur och när inlärning sker”. Hur känns det?

– Jag känner mig mycket ärad och glad över att min forskning om andra-språks- och flerspråksinlärning får sådan uppmärksamhet.

Vad innebär det för din forskning?

– Det inspirerar mig att gräva djupare i den vuxna förmågan till inlärning. Vuxna är mycket bättre på språkinlärning än vad man skulle kunna tro!