Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Arrival Day – nu kommer de nya internationella studenterna till Lund

Måndagen den 13:e januari arrangeras Arrival Day vid Lunds universitet. Då kommer mer än 500 internationella studenter från hela världen till Lund för att studera under en termin eller 1-2 år framåt. För många av dem är det första mötet med den nordiska kylan och mörkret.
Internationella studenter ankommer till AF
Internationella studenter ankommer till AF. Bilden tagen 2007 av Mikael Risedal

Arrival Day pågår mellan kl. 09.00 och 19.00. Under dagen arbetar 150 studenter ideellt som faddrar med att hjälpa de nya studenterna tillsammans med medarbetare från Lunds universitet.  

De internationella studenterna möts av internationella faddrar redan på Kastrup, slussas vidare till järnvägsstationen i Lund och där de möts av ytterligare faddrar som skjutsar dem och deras packning till Ingvar Kamprad Design Center, Sölvegatan 26. På IKDC registreras de som ankomna ”checkas in”, tar emot bostadsnycklar och kan köpa biljetter till aktiviteter och utflykter. Därefter skjutsas de av faddrar till sina studentboenden där de kan börja göra sig hemmastadda.

Under de kommande två veckorna finns ett omfattande program för att de nya studenterna ska känna sig välkomna till Lunds universitet och ha möjlighet att bekanta sig med staden och med svensk kultur. Bland de mest populära aktiviteterna är vandring i Söderåsens nationalpark, möjligheten att prova svenska mat på matmässan ”Taste of Sweden” och en välkomstkonsert i Lunds domkyrka. Många av universitets studenter har ställt upp och engagerat sig som internationella faddrar för att göra programmet möjligt.

Vårterminens studier börjar den 20:e januari.

Läs mer

Arrival Day och Orientation Programme: https://www.lunduniversity.lu.se/student-life/preparing-to-come/your-arrival-in-lund

Fadderprogrammet: https://www.lunduniversity.lu.se/student-life/preparing-to-come/arrival-introduction/mentors-and-friends

 

 

Senaste nyheter

2020-01-16

Ackreditering av cancervård-, forskning- och utbildning

Ackreditering av cancervård-, forskning- och utbildning
2020-01-15

B-cellernas viktiga roll vid immunterapi

B-cellernas viktiga roll vid immunterapi
2020-01-13

Årets Anna Lindh-föreläsning: Dunja Mijatović

Årets Anna Lindh-föreläsning: Dunja Mijatović

Intresserad av forskning och samhälle? Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 4800 forskare.

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu [dot] se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen