Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Linda Leffler-Olsson - USA

För Linda Leffler- Olsson som läser juristprogrammet har det alltid varit en självklarhet att läsa utomlands under studietiden. Hon valde Lunds universitet för att kunna göra ett utbyte med Suffolk University Law School i Boston.

Linda Leffler Olsson, juriststudent som spenderat en termin i Boston, USA.

– Det är en bra merit att ha studerat på universitetsnivå i ett annat land oavsett om jag hamnar på en svensk eller internationell arbetsplats i framtiden, säger Linda. Dessutom älskar jag att resa, och att få möjligheten att vara i en stad och ett land lite längre gör att man lär känna den platsen på ett annat sätt än vid kortare resor.

I USA upptäckte Linda att lärarna ställde högre krav på interaktion med studenterna än vad man gör i Sverige. Det kräver mer förberedelser för studenterna. På flera kurser utser lärarna studenter som ska vara ”on call” på en föreläsning, d v s de ska kunna svara på frågor relaterade till det ämne som föreläsningen handlar om.

Hon rekommenderar absolut andra studenter att åka på utbyte.

– Det är roligt att få uppleva nya kulturer och det finns så mycket annat man får möjlighet att göra som man inte kan göra hemma. Jag fick t ex chans att göra praktik på en amerikansk advokatbyrå, berättar Linda, vilket var en väldigt rolig och intressant erfarenhet.

Sidansvarig:

Linda Leffler-Olsson

Utbildning: Juristlinjen

Utbytesland: USA

Utbytesuniversitet: Suffolk University Law School

Utbytesår: 14/15

Box 117, 221 00 LUND
Telefon 046-222 00 00 (växel)
Telefax 046-222 47 20
lu [at] lu.se

Fakturaadress: Box 188, 221 00 LUND
Organisationsnummer: 202100-3211
Om webbplatsen