Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Inbjudan: Arkitektskolans vårutställning

På onsdag slås dörrarna upp till Arkitektskolans vårutställning. Alla intresserade är välkomna till vernissage tisdagen den 23 maj kl 18.00 i A-huset på LTH:s campus med invigningstal av Lunds universitets rektor Torbjörn von Schantz, följt av bland annat prisutdelningar, mingel och förfriskningar.

Är du nyfiken på framtidens arkitekter? På Arkitektskolans vårutställning får du ett smakprov. Runt 400 blivande arkitekter visar upp sina skisser, ritningar, 3D-modeller och digitala modeller. Utställningen äger rum 24 maj–31 maj, mellan 9.00 och 17.00 varje dag, förutom torsdagen den 25 maj som är en helgdag.

Studenter har ritat teaterlokaler, deltagit i bostadstävlingar, jobbat med stadsbyggnadsprojekt i Oslofjorden och klimatsmarta låginkomstbostäder i Manila i Filippinerna. Det blir till och med ritningar på ett krematorium, förlagt till det gamla kalkbrottet i Limhamn. Många unika möbelprototyper i full skala visas också.

Studenterna formger inte bara nya hus och planer, utan ger också äldre byggnader nytt liv. Exempelvis ges förslag på vad ett nedlagt sockerbruk i Staffanstorp kan användas till och vad som kan byggas på en svårtillgänglig sluttning i Helsingborg, den så kallade Landborgen.

Det samlade temat för årets utställning är den kreativa processen, vilket märks på den stora mängden skisser, både på papper och i modellform.

På utställningen medverkar studenter från alla årskurser och från ett många olika nationaliteter. 

Läs mer: http://www.lth.se/nyheter-och-press/kalendarium/?event=arkitektskolans-varutstallning-2017-spring-exhibition-lund-school-of-architecture

 

Kontakt

För ytterligare information, kontakta Åsa Nilsson, programplanerare, 046 – 222 09 01, asa.nilsson@kansli.lth.se, arkitektskolans_varutstallning@lth.lu.se

Intresserad av forskning och samhälle?
Prenumerera på Apropå!

I nyhetsbrevet Apropå varvas senaste nytt från Lunds universitet med kommentarer till aktuella samhällshändelser från några av våra 5000 forskare.